Naci Görür'den son dakika açıklaması: 'Artık fay hattı konuşmayacğaım'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür'den son dakika açıklaması: 'Artık fay hattı konuşmayacğaım'

Son dakika haberi: Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu ve artık fay hattı konuşmayacağını söyledi.

Bilim ve Teknoloji 24 Şubat 2023 12:58 0
Naci Görür'den son dakika açıklaması: 'Artık fay hattı konuşmayacğaım'

Naci Görür: Artık fay konuşmayacağım.

Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür açıklamasında fay hattı tartışmalaır yerine kentleri depreme dirençli hale getirecek çalışmalara odaklanılmasını istedi ve bunun zorunlu olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İzmir Afet Planı-Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları"nda toplantıya katılan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'deki depreme dirençli kent çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Fay hattı konusunda tartışmaların gereksiz olduğunu söyleyen Görür, "Artık bu ülkede fay tartışmayacağım. Deprem mekanizması 13 milyon sene önce başladı. Daha milyonlarca sene devam edecek. Halkı jeolog yapmaya da panik yaratmaya da gerek yok. Gerçek olarak algılayıp siyasetiyle, yöneticisiyle artık zaman kaybı olan fay tartışmalarını bir kenara bırakıp depremde yıkılmamak için, canlarımızı yitirmemek için bütün enerjimizi dirençli kentlere vermeliyiz. ABD'nin Kaliforniya eyaleti ile Japonya, İtalya gibi ülkeler bunu başardı. Oralarda da depremler oluyor. 5-10 kişi ölüyor, o da tesadüfen oluyor. Bizler gibi on binler ölmüyor. Siyasetten, işsizlikten veya terörden de önemli şey deprem" dedi.

Dirençsiz yapı stokunun araştırılması gerektiğini, tüm binaların incelenmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Görür, "Ya güçlendireceksiniz ya da yıkacak, kentsel dönüşüme sokacaksınız" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç