Naci Görür'den korkutan son dakika açıklaması: Son deprem sonrası yeni fay oluşmuş olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür'den korkutan son dakika açıklaması: Son deprem sonrası yeni fay oluşmuş olabilir

Art arda meydana gelen depremler sonrası korkutan açıklama: Yeni fay hattı oluşmuş olabilir. İşte gelen son dakika bilgileri.

Bilim ve Teknoloji 10 Ağu 2023 22:59 0
Naci Görür'den korkutan son dakika açıklaması: Son deprem sonrası yeni fay oluşmuş olabilir

Son dakika: Naci Görür'den deprem açıklaması geldi.

Deprem Uzmanı Naci Görür, Twitter adresi üzerindne yaptığı son dakika açıklamasında bugün art arda meydana gelen depremlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

MAlatya'da meydana gelen 5.3'lük depremden sonra Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür, yeni bir fay oluşmuş olabileceğine dikkatleri çekti. Aşağıdaki haritayı paylaşan Naci Görür, yapğtığı açıklamada bugün meydana gelen depremlerdeki fay hatlarının MTA kayıtlarında olmadığını söyledi. İşte o harita:

Naci Görür yaptığı son dakika açıklamasında, "Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?" diyerek yeni fay hattı oluşmuş olabileceğini söyledi.

Genel bir tanımlama ile kayaçların bir düzlem boyunca gözle görülecek derecede kayma göstermesi olayına faylanma, bu olay sonucu meydana gelen şekle Fay denir. Faylanma olayı sonucu çoğunlukla birbirine paralel bir veya birkaç kayma düzlemi meydana gelebilir veya fay zonlarındaki kayaçlar kırılıp parçalanabilir.

NACİ GÖRÜR, DEPREM BEKLENEN YERLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, bilim ve teknoloji haberlerinden, gelişmelerdenb bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç