Naci Görür'den korkutan açıklama: İstanbul'da deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür'den korkutan açıklama: İstanbul'da deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı

Naci Görür'den bir son dakika açıklaması geldi. Görür yaptığı açıklamada İstanbul'da deprem olma ihtimalinin yüzde 47'ye çıktığını söyledi.

Naci Görür'den korkutan açıklama: İstanbul'da deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı

Naci Görür'den korkutan uyarı: Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada Mudanya açıklarında meydana gelen depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunda gerçekleştiğini söyledi. Büyük Marmara depreminin ise aynı fay hattının kuzey kolunda beklendiğini söyleyen Görür, İstanbul'da her an deprem olma ihtimalinin yüzde 47 seviyesine çıkmış durumda olduğunu söyledi.

Bu oranın inanılmaz bir oran olduğunu söyleyen Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde kırıldığını söyledi. Aynı fay hattının devamının batıda İstanbul'dan geçtiğini söyleyen Görür, İstanbul'un o tarihten sonra 7 ile 7.5 büyüklüğünde deprem riski altında olduğunu söyledi.

Marmara Bölgesi'nin Kumburgaz ve Adalar fayının deprem üreteceğini söyleyen Görür, Adalar fayı kırılırsa en fazla 7, Kumburgaz fayının kırılması durumunda ise en az 7.2 büyüklüğünde deprem olabileceğini, her iki fay hattının kırılması durumunda ise 7.5 büyüklüğünde deprem bekleniyor.

18 ŞEHİRDE DEPREM TEHLİKESİ

Geçen gün açıklama yapan Görür, deprem beklenen 18 şehri sıraladı ve bu 18 şehirde deprem tehlikesinin yıkıcı beklendiğini söyleyerek, "Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari" ifadelerini kullandı.

Görür açıklamasında bu illerin direkt olarak fay hatları üzerinde olduğunu, bunların altındaki fay hatlarının oldukça güçlü olduğunu ve her kentte 7 ve üzerinde deprem kapatesi olduğunu söyledi. 18 il ile ilgili Görür, "Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur" ifadelerini kullanmıştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç