Naci Görür, deprem beklenen 18 şehri açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Naci Görür, deprem beklenen 18 şehri açıkladı

Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada deprem beklenen 18 şehri gözyaşları içinde açıkladı.

Naci Görür, deprem beklenen 18 şehri açıkladı

Son dakika: Naci Görür, deprem beklenen 18 şehri açıkladı.

Kafa Tv ekranlarına konuk olan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür burada dikkat çeken ifadeler kullandı ve 18 şehirde deprem uyarısında bulundu.

18 şehrin fay hattı üzerinde olduğunu ve bu illerde yaşayan vatandaşların kaderlerinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olduğunu söyledi ve "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir" değerlendirmesinde bulundu.

Görür yaptığı açıklamada deprem tehlikesi olan 18 il ile ilgili, "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" değerlendirmesinde bulundu.

DEPREM OLURSA ZARAR VE KAYIP ÇOK OLUR

Görür açıklamasının devamında deprem beklenen şehirlerde, olası bir deprem durumunda kaybın ciddi seviyelerde olacağını söyledi ve yaptığı açıklamada, "Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur" değerlendirmesinde bulundu.

Görür yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adana'da biz sizin uyarılarınız üzerine gittik komşularla konuştuk. Bir apartmandaki sıkıntılı durumu oradakilere izah ettik. O apartmadakiler bunu kabul etmemiş. Beni dinleyen kişi 'bizim halimiz vaktimiz yerindeydi, biz oradan ayrıldık' diyor. Şimdi size hayır diyenlerin hiçbiri yaşamıyor diyor. Erkenek'te bir grup bana video göndermiş. "Hocam size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok" diyor.

Depremin olduğu gün saat 6'ya doğru benim telefonum çaldı. Ben telefonumu genelde açık bırakırım. Çünkü uygunsuz saatte çaldıysa ya çocuklar ya da deprem olmuştur. Gazeteciler beni aramaz o saatte. Ben kalktım o saatte baktım beni Whatsapp'tan biri görüntülü arıyor. Bir hanım gördüm.

Önce tam anlamadım. Loş bir ışıkta saç baş karışık. Tam görünmüyor da bir baktım yanında da bir kız çocuğu var, kızı... "Hocam bizi kurtar" diyor. Yani düşünün o sabah ben mübalasız 4 5 saat ağladım"

18 ŞEHİR TEK TEK AÇIKLANDI

Naci Görür deprem beklenen 18 şehri şu şekilde açıkladı:

Eskişehir,

Denizli,

Muğla,

Erzincan,

Kayseri,

Tokat,

Kahramanmaraş,

Hatay,

Kocaeli,

Osmaniye,

Bingöl,

Konya,

Erzurum,

Aydın,

Balıkesir,

Burdur,

Manisa,

Hakkari.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Deprem olsun sadece ev sahiplerinin evleri başlarına yıkılsın kiracılar yaşasın. 1+1 eve 10 bin TL 6 aylık peşin istermiş. He birde 2 tane devlet memuru kefil istemiş. İşte bunun gibiler için olsun deprep.
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Açma hani istanbulda bekleniyordu
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Bu ne yaa hani marasta kalmamisti sıkıntı noldu bir sürü insan orta hasarlı evde oturuyor napacaz zamzninda niye yspmiyor bu açıklamayı hani iş insznlari marasta yatırım yapsın tdhlikd yok deniyordu