Mutsuzluk, Sigaradan Bile Daha Hızlı Yaşlandırıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mutsuzluk, Sigaradan Bile Daha Hızlı Yaşlandırıyor

Yapay zeka destekli yapılan yeni araştırmada mutsuzluğun sigaradan daha hızlı yaşlandırdığı ortaya çıktı.

Sağlık 16 Ekim 2022 19:11 0
Mutsuzluk, Sigaradan Bile Daha Hızlı Yaşlandırıyor

Yapay zeka destekli bir araştırma yapıldı: Araştırmada mutsuzluğun sigaradan daha fazla zarar verdiği bidlirildi.

Son dönemlerde bilim dünyasının en önemli gündem maddesi yaşlanma. Vatandaşlar yaşlanmamak için birçok yola başvururken bilim insanları, nasıl daha genç görünmenin yollarını araştırıyor. Bu konuda yeni bir araştırma yapıldı. Ancak yapılan bu araştırma , nasıl gençleşilir konusunda değil de nelerin insanı yaşlandırdığı konusunda oldu. 

Yapay zeka destekli yapılan araştırmada bilim insanları, elde ettikleri bilgilerle mutsuz olmanın insanda sigara içmekten çok daha fazla zarar verdiğini, daha fazla yaşlanma etkisine neden olduğunu bildirdi. 

MENTAL SORUNLAR, FİZİKSEL SORUNU OLAN İNSANLARA GÖRE DAHA ÇABUK YAŞLANIYOR

Söz konusu araştırmaya baktığımızda mental problemlere sahip olan insanların fiziksel sorunlara sahip insanlara kıyasla daha çabuk yaşlandığını bildirdi.

2021 senesinde 2.3 milyon Yeni Zelandalı arasında yapılan ve uzun yıllar süren deneylere bakıldığında , zihinsel bozukluklar ile fiziksel hastalık ve ölüm başlangıcı arasında güçlü bir ilişki olduğu bildirildi. Bundna dolayı araştırmacılar, çeşitli psikolojğik sağlık faktörleri ve kan ile biyo belirteçlerini ölçen yeni bir yaşlanma saati oluşturmak adına bilgisayar algoritması tasarladı.

Buna göre sonuçlar belirlendi ve araştırmaya göre mutsuz ya da yalnız hissetmek gibi psikolojik faktörlerin bir bireyin biyolojik yaşına 1.65 yıl eklediği ortaya çıktı. Mutsuzluğun etkisi, biyolojik cinsiyet yaşam alanı ve medeni durum ile sigara içme dahil diğer tüm özelliklerden bile daha fazla geldi.

SİGARA İÇMEK KAÇ YIL ZARAR VERİYOR

Sadece sigara içmenin insan biyolojik yaşına oranı ise 1.25.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç