Mustafa Karataş Açıkladı: Promosyon Almak Helal Mi Haram Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mustafa Karataş Açıkladı: Promosyon Almak Helal Mi Haram Mı?

Prof. Dr. Mustafa Karataş, ÜLKE TV'de yayımlan programda son günlerde sıkça gündeme gelen banka promosyonlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haberler 25 Ekim 2022 18:50 1
Mustafa Karataş Açıkladı: Promosyon Almak Helal Mi Haram Mı?

Emekli promosyonları helal mi yoksa haram mı? tartışmalarına Prof. Dr. Mustafa Karataş açıklık getirdi.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, ÜLKE TV'de yayımlan programda son günlerde sıkça gündeme gelen banka promosyonlarıyla ilgili net ifadeler kullandı.

Bir vatandaşın ''Bankaların verdiği promosyon parası ile borç ödenebilir mi?'' sorusunu cevaplayan Karataş, ''Bankadan promosyon almayacaksın. Eğer alıyorsan bakmakla yükümlü olmadığın kimselere, muhtaç olana vereceksin'' diye yanıtladı.

"HACISI, HOCASI, EMEKLİSİ KOŞUYOR"

Bankaların verdiği promosyonun hediye olmadığını, promosyon ödemelerinin faiz olduğunu net ifadelerle açıklayan Karataş, şu şekilde konuştu:

''Paranı yatırma bakalım versin hediye. Yatırmadan para veriyor mu? Vermiyor. O paradan yararlandığı için sana faiz veriyor. Ve faiz yarışına girişildi şimdi. Ve ısrarla promosyon çoğaldığı için tatlı geliyor. Hacısı, hocası, emeklisi koşuyor. Hani faiz almıyordunuz, hani faiz haramdı, hani faizden kaçıyorduk.? Aklı başındaki pek çok hoca buna faiz diyor."

"DİYANET KARARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMELİ"

Diyanet'in şüpheli olarak fetva verdiği kararına da karşı çıkan ve banka promosyonunun faiz olduğunu net şekilde açıklayan Karataş, "Diyanet buna şüpheli diyor. Ben Diyanet'in fetva kararını tekrar gözden geçirmesini istiyorum" dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
paranı sen kendin yatırmıyorsun ki zaten devlet yatırıyor. elden veremeyeceğini göre bu promosyon da insanların en doğal hakları . eğer haramsa banka çalışanlarının da kazancı haram olması lazım mantıken