Mustafa Destici Memur Zammı İçin Hükümete Tepkide Bulundu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mustafa Destici Memur Zammı İçin Hükümete Tepkide Bulundu!

Cumhur İttifakı'nın adaylarından olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, açıklanan zam oranına tepkide bulundu! İşte o açıklamalar ve detaylar...

Siyaset 31 Ağu 2023 20:11 0
Mustafa Destici Memur Zammı İçin Hükümete Tepkide Bulundu!

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, memur ve memur emeklisine yapılan zammı yetersiz buldu. Hükümete çağrı yapan Destici, "Temennimiz hükümetimizin yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde, çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmasıdır." dedi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme zammına ilişkin kararını verdi. Buna göre, 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlara 2024'te yüzde 15+10, 2025'te ise yüzde 6+5 zam verilecek. Açıklanan rakamı yetersiz bulan Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, hükümete çağrı yaparak yeni bir çalışma yapılmasını istedi.

"ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA"

Sosyal medyadan açıklama yapan Destici, "Hakem Heyeti tarafındanaçıklanan zam oranları Merkez Bankası'nın tahmini enflasyon beklenti rakamlarının dahi (2024 yılı İçin %8 2025 yılı için ise %4) altındadır." dedi.

"YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI"

Destici sözlerini şöyle sürdürdü: "Binaenaleyh, memur ve emeklilerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Temennimiz; Hükümetimiz yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmalıdır."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç