Mustafa Destici: En az 4 çocuk yapmak farz-ı kifaye
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mustafa Destici: En az 4 çocuk yapmak farz-ı kifaye

BBP Lideri Mustafa Destici yaptığı son dakika açıklamasında en az 4 çocuk yapılması gerektiğini söyledi.

Siyaset 25 Mayıs 2024 2
Mustafa Destici: En az 4 çocuk yapmak farz-ı kifaye

3 çocuğu olan Mustafa Destici, en az 4 çocuk yapın dedi.

TÜİK tarafından açıklanan doğum istatistikleri gündem olurken doğum oranının her geçen gün düşmesi nedeniyle genç nüfusumuz alarm vermeye başladı.

Bu verilerden sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en az 3 çocuk çağrısının ne kadar önemli olduğu konusuna vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahede ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir"

DESTİCİ: 4 ÇOCUK ŞART

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den de bu konuda bir açıklama geldi. Destici, katıldığı düğün töreninde "Gönüllerine göre, Cenabıhakk'ın takdir ettiği miktarda olsun" ifadelerini kullandı ve 4 çocuk olması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ama Cumhurbaşkanımızın son açıklamaları, TÜİK verilerine bakıldığında çocuk yapma oranı gittikçe düştüğü için nüfusumuzda azalma var. Maalesef nüfusumuz artmıyor, eksiye doğru gidiyor. Bunun için artık en az 4 çocuk yapmak bir Türk evladı için farz-ı kifaye olmuştur. Hanımefendi kızımız da herhalde bu sözlerimize katılacaktır diye düşünüyorum ve cinsiyette yine gönüllerince olacak 4 evladı Cenabıhak bu gençlerimize nasip etsin diyorum"

Farz-ı kifaye ne demek: Farz-ı kifâye, İslami toplumlarda gerekli olan işlerin kesinlikle yapılması gerektiğini ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

DESTİCİ'NİN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Özgeçmişine baktığımızda Destici'nin 3 çocuğu olduğu görülüyor:

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
pardon da kendisi mi bakacak bu cocuklara
Ziyaretçi 2 Ay Önce
agzima bir laf geldide neyse ulan 4 çocuğa bir asgari ucretli nasıl bakacak hiç bu acidan dusunuyonuzmu acaba?