Murat Muratoğlu Açıkladı: Dolar Bir Gecede 35 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Murat Muratoğlu Açıkladı: Dolar Bir Gecede 35 TL Olacak!

Dolarla ilgili yaptığı yorumlarla çoğu kişinin takip ettiği isim olan Muratoğlu, doların bir gecede 35 TL olabileceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 13 Ara 2023 0
Murat Muratoğlu Açıkladı: Dolar Bir Gecede 35 TL Olacak!

Türkiye ekonomisinde yaşanan bozulmaların düzeltilmesine dair önemli adımlar atılıyor. Bir önceki Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu döneminde uygulanan faiz indirimi politikasının bedeli ağır oldu. Yabancı yatırımcının Türkiye ekonomisine olan güveni yok olurken ekonomi yönetiminin değişmesi ile göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan faiz artırımlarına yeniden başladı.

Dolar, Google'da 24 liraya düştü

Faiz artırımları ile beraber ekonomiye itibar kazandırılmaya çalışılırken faizlerle enflasyon arasında bir denge kurulmaya çalışılıyor. Ancak bu adımlar dahi yabancı yatırımcıları ikna etmeye yetmedi. Yabancı yatırımcılar çok daha yapısal adımları görmek istediklerini belirtirken buna dair farklı adımların zaman içerisinde atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DOLAR KURU İÇİN DİKKAT ÇEKEN UYARI!

Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu dolar kuru ile alakalı olarak kimsenin konuşmadığı çok önemli bir detaya dikkat çekti. Murat Muratoğlu’na göre 2020 yılında dolar kurundaki yukarı yönlü sert yükselişler olduğunda bir tedbir devreye sokulmuştu. Bu tedbire göre Türk bankalarının yabancı bankalar ile yaptıkları dolar-TL para takası olan swap işlemlerine kısıtlama getirilmişti. Böylece kur üzerinde oynaklık ortadan kaldırıldı ve Merkez Bankası dolar kurunu arka kapı operasyonları ile istediği seviyelerde tutabilme imkanı buldu. Murat Muratoğlu şimdi swap hacminde uygulanan kısıtlamaların kaldırılması halinde dolar kurunu bekleyen tehlikeyi açıkladı.

Dolar kurunda son durum

BİR GECE ANSIZIN 35 TL OLUR!

Dolar kuruna dair çok önemli bir değerlendirme yapan Murat Muratoğlu, “Swap işlemlerine uygulanan kısıtlamanın kaldırılıp kaldırılmayacağını bilmiyoruz. Yabancı yatırımcıya güven verebilmek adına bu adım atılabilir. O zaman çok farklı gelişmeler yaşarız. Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcıyı kaçıracak söylemler olursa veya buna dair tedbir kararları alınırsa swap kanalı ile dolar kuru sert şekilde yükselebilir. Bu şekilde bir bakmışız dolar kuru bir gece yarısı 35 TL olmuş. Ekonomi politikası güven vermeli ve atılan adımların devamı gelmeli. Dikkatsizce atılacak tek bir adım bile dolar kurunda geri dönüşü olmayan bir sürecin önünü açabilir.” ifadelerini kullandı.

Dolar kuru şu anda 29,04 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Dolar kurunun 2024 yılına 19 TL ile 30 TL arasında bir rakamda giriş yapması bekleniyor.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç