Murat Kurum: Belediyede haksız yere işten çıkarılan işçiler geri alınacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Murat Kurum: Belediyede haksız yere işten çıkarılan işçiler geri alınacak

Murat Kurum'dan işten atılan belediye işçilerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Kurum, hepsinin işe alınacağını söyledi.

Murat Kurum: Belediyede haksız yere işten çıkarılan işçiler geri alınacak

Belediyede haksız yere işten çıkarılan işçiler işe geri alınacak.

Murat Kurum'dan bir son dakika açıklaması geldi. A Haber ekranlarına konuk olan Cumhur İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, seçilmesi duurmunda yapacaklarını duyurdu.

Kurum yaptığı açıklamada depreme hazırlığa değindi. 650 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı evlere dönüştürüleceğini söyleyen Kurum: "5 yılda 300 bin konut, toplamda 650 bin konut dönüşecek. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma yardımı vereceğiz. Konutlar 18 ayda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm bilimin ışığında olacak. 100 bin depo konut yapacağız ve kiralar düşecek" ifadelerini kullandı.

Kurum açıklamasında 100 bin yeni sosyal konut yapılacağını, bu konutların dar gelirlilere ucuza kiralanacağını söyledi ve "Bunların yanında çok önemsediğimiz bir proje daha var. O da 100 bin sosyal konut. Bu konutlar satılmayacak 39 ilçeye yetecek, satılmayacak kiralanacak sosyal konutlar yapacağız. Kentsel dönüşüme tabi olan evi bitene kadar oturmak istediği ama ev bulamadığı veya imkanlarının yetmediği vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları bir 'depo konut' olarak düşünebilirsiniz. Vatandaşımız 18 ay oturacak sonra yeni yapılmış evine oturacak. 1 Nisan'da bu projelerin hepsine başlayacağız. Bu konutlar ile birlikte kira fiyatları düşecek. Arz talep dengesini göz etmek zorundasınız" dedi.

İŞE GERİ ALINACAKLAR

Belediyedene haksız yere çıkarılan işçiler konusuna değinen Kurum, "Şu anki İBB yönetiminin haksız yere işten çıkardığı tüm çalışanları işe geri alacağız. Haksız yere hiçbir personeli işten çıkarmayacağız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Akp oy verdik diye işten atıldık erzurum tortum da biz ne olacagız bizde işimizi geri istiyoruz
Ziyaretçi 6 Ay Önce
ATM personel leri geri getiriyorsunuz değilmi