Murat Kurum: 150 Bin Konut İçin Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Murat Kurum: 150 Bin Konut İçin Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, devam eden kentsel dönüşüm projelerine değindi.

TOKİ Başvuru 12 Kasım 2022 11:42 0
Murat Kurum: 150 Bin Konut İçin Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

Son dakika :Kentsel dönüşümde son durum açıklandı.

Rize'de şehir buluşmalarına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Kurum açıklamasında depreme karşı alınan önlemler kapsamında kentsel dönüşüm hakkında, "Bakanlık olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yerinde dönüşüm projelerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rize'nin deprem bölgesi olmadığını , ancak sağlıksız konut sayısının çok olduğunu söyleyen Bakan Kurum, "Zamanında dolgu yapılmak suretiyle o günün şartlarına göre yapılmış binalar maalesef bugün teknik ve sağlamlık açısından baktığımızda yönetmeliklerimize uygun değil. Burada da dönüşüm sürecini hep birlikte yürütmek zorundayız. Şu ana kadar 3.2 milyon konutun dönüşümünü sağladık" dedi.

Şimdi 150 bin konutun kentsel dönüşümünün 81 ilde devam ettiğini söyleyen Bakan Kurum, "Sadece bu, bizim Bakanlığımızın inşaatlarını yaptığı dönüşüm projeleri. Yine bugüne kadar hiçbir ülkenin üstesinden gelemeyeceği, engelli kardeşlerimize, emeklilerimize, şehit ve gazi ailelerimize son 20 yılda 1 milyon 170 bin konutu yaptık, teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç