Mükerrer suçlar, ceza infaz sistemi ve DS... Yılmaz Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mükerrer suçlar, ceza infaz sistemi ve DS... Yılmaz Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması geldi

9. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında son durumu ve düzenlemeleri paylaştı.

Son Dakika 5 Mayıs 2024 0
Mükerrer suçlar, ceza infaz sistemi ve DS... Yılmaz Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması geldi

Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında 2024 yılında çıkarılması planlanan 9. yargı paketi hakkında önemli bilgiler verdi ve kapsamın genişlediğini söyledi. Yeni yargı paketine casusluk düzenlemesi eklendi ve yeni tip casusluklara da caydırıcı cezalar geleceği bildirildi.

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Bakan Tunç burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada gündemlerindeki son gelişmeleri aktardı.

Yeni yargı paketinde casusluk suçlamasının da düzenleneceğini ve yeni tanımlar getirileceğini söyleyen Tunç, "TCK'daki casusluk suçu teknik olarak 'bilgi ve belge' üzerinden işlenebilen bir suç tipidir. Ancak geldiğimiz noktada çok daha farklı tekniklerle casusluk kavramı içinde kalabilecek suçlar işlenebilmektedir. Hatta bazı ülkeler veya organizasyonlar bu yeni tekniklerle başka ülkelerde operasyon yapabilmekteler. Ülkemizin böyle operasyonlara maruz kalmaması ve yeni tip casusluk suçlarının caydırıcı bir şekilde soruşturulup kovuşturulabilmesi için hazırlanmış bir taslağımız var. İstihbarat birimlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzenlemelerdir" ifadelerini kullandı.

MÜKERRİR SUÇLAR DÜZENLEMESİ

Bakan 9. yargı paketi ile ceza infaz sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemeler olacağını, hakaret suçunun sesli, yazılı ya da görüntülü iletiyle yapılmasının uzlaştırma kapsamından çıkarılması ve ön ödemeye alınacağını söyledi.

CEZASIZLIK ALGISI KALKACAK

Yeni düzenlemei le cezasızlık algısının kalkacağını, 1 ay bile ceza alanın cezaevine gireceğini söyleyen Bakan, denetimli serbestlik süresinin cezaya göre oranlanacağını söyleyerek, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler, yine hak arama hürriyetinin daha etkin şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler ve ülkemizde cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya, yapanın yanına kar kalmamasına yönelik bazı yasal düzenlemeler yeni yargı paketinde yer alacak" ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN GELECEK?

Peki yeni yargı paketi ne zaman gelecek? Bakan bu konuya değinmedi. Ancak geçen gün gelen açıklamada yeni yargı paketinin taslağının hazır olduğu ve Cumhurbaşkanlığına sunulacağı bildirildi. Bu ay sonunda ya da en geç Haziran ayında düzenlemenin meclise gelmesi bekleniyor. Düzenlemede meclise geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç