Müjde Beklentisi Bu Hisseleri Uçurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Müjde Beklentisi Bu Hisseleri Uçurdu

Abdulhamid Han gemisinin sondaj için yola çıkması sonrası borsada enerji hisselerinde ciddi hareketler görüldü.

Borsa 16 Ağu 2022 15:36 0
Müjde Beklentisi Bu Hisseleri Uçurdu

Müjde bu hisseleri uçurmaya yetti.

Borsada son günlerde müjde açıklaması hareketliliği yaşanıyor. Dünyada sadece 5 tane olan ve birisi de Türkiye'de bulunan Abdülhamid Han Gemisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefe doğru yola çıkmasının üzerinden günler geçti ve gemiden müjdeli haberler bekleniyor. 

Müjde için geri sayım devam ederken Gürkan Hacır'ın sunumu ile tv100 ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı adlı programında Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Uğur yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda açıklayacağı müjdeye değindi ve "Karadeniz'de yeni doğalgaz rezerveleri bulundu, İpucu vermeyeyim ama yerleri tespit edildi." dedi.

Gemi 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme imkanına sahip. 200 mürettebat kapasiteli 9 katlı gemide helikopter pisti de var. Geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

Yaklaşık 2,5 ay Taşucu Limanı'nda kalan sondaj gemisinde, bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları yapıldı. 

Geminin uğurlanma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Abdülhamid Han sondaj gemimizle Türkiye farklı bir yere gelmiştir. 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ülkemize ve milletimize moral vermiştir. Karaya ulaştığında doğalgaz işleme tesisimizin temelini geçtiğimiz yıl attık. Karadeniz gazının ilk etabı için 10 kuyudaki işlemleri birer birer bitirerek buradan gelecek doğalgazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz" dedi ve şunları söyledi:

"Bugün gemimizi yeni sondaj rotamız Akdeniz'e yolcu ediyoruz. Ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce yine Akdeniz'deki İskenderun. Bu defa da Abdülhamid Han gemimizi Gazipaşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız."

BORSADA ENERJİ HİSSELERİ SERT YÜKSELDİ

Borsada enerji hisselerinde bu açıklama sonrasında hızlı yükselişler başladı. 

Geçtiğimiz hafta 8 seviyelerinde olan Turcas Petrol, art arda tavanlarla son bir haftada yüzde 43.6 değer kazandı ve 12.78 seviyesine kadar çıktı.

Geçen hafta 9.3 seviyesinde olan Petkim hissesi de bir haftada yüzde 8'e yakın değer kazandı ve 10.06 oldu.

Geçen hyafta 283 'lerde olan Tüpraş hissesi ise 296.5 'e çıktı.

Yine aynı şekilde geçen hafta 2.54 olan Zorlu Enerji hissesi 2.69'a çıktı.

AYEN Enerji hissesinde de bir haftada yüzde 22 yükseliş görüldü. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa hisse, emtialar, döviz konusunda herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç