Muhtar, devlet arazilerini parsel parsel satmış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muhtar, devlet arazilerini parsel parsel satmış

Datça'da ortaya çıkan olayda bir muhtarın devlet arazilerini parsel parsel sattığı, birçok mağdurun olduğu bildirildi.

Yerel Haberler 9 Haz 2024 0
Muhtar, devlet arazilerini parsel parsel satmış

Muhtar, parsel parsel satmış.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafındna başlatılan denizler halkındır projesi kapsamında Ege'nin incisi olarak bilinen Muğla'nın Datça İlçesi'nde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde hazineye ait olan bazı arazilerin Mesudiye muhtarı tarafından satıldığı ortaya çıktı.

Mesudiye Mahallesi'nin muhtarı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mağdur sayısının arttığı bildirilirken her geçen gün mağdur sayısının da artabileceği bildiriliyor.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü tarafından deniz kıyısında başlatılan kaçak yapı denetimlerinde kanuna aykırı şekilde hazine arazilerine yapılan yapılar yıkılmaya başlandı.

Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye mahallesinde yapılan denetimlerde ise Hazine'ye ait olduğu öğrenilen arazinin sahte evraklarla satıldığı ortaya çıktı.

Muhtar'ın hazineye ait olan 2 dönüm araziyi yaklaşık olarak 50 bin Euro fiyata sattığı öğrenildi. Tuıizmci Yaman Okur'a satıldığı bildirilen bu yerlerin devlet arazisi olduğunun belirtilmesi üzerine Okur, söz konusu muhtar hakkında şikayetçi oldu.

Okur konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Ben mağdurum. Senet ile birlikte parsel arazi aldım muhtardan. 'Benim arazim' dedi, muhtardır diye güvendim. Olay ortaya çıkınca da savcıya suç duyurusunda bulundum. Hukuki süreç başlattık" ifadelerini kullandı.

Çalışmalar devam ederken yine aynı muhtarın başka bir hazine arazisini de Ali Çamlık adlı kişiye sattığı ortaya çıktı. İncelemeler devam ederken mağdur sayısının her geçen gün daha da artacağı bildiriliyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç