Muharrem İnce çekilirse ne olur? Pusulalar değişecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muharrem İnce çekilirse ne olur? Pusulalar değişecek mi?

Muharrem İnce adaylıktan çekildi. Peki oy pusulası ne olacak? İnce'ye verilen oylara ne olacak? İşte gelen son dakika açıklaması.

Seçim 11 Mayıs 2023 15:13 0
Muharrem İnce çekilirse ne olur? Pusulalar değişecek mi?

Muharrem İnce'ye verilecek oylar ne olacak? Pusulada fotoğrafı ne olacak?

Bugün şok bir haber gün ortasında geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı son dakika açıklamasında adaylıktan çekildiğini bildirdi. Memleket Partisi için her evden en az 1 oy isteyen Muharrem İnce, partinin muhakkak mecliste olması gerektiğini, mecliste Atatürkçü isim sayısının çok azaldığını söyleyerek çağrıda bulundu.

Daha sonra İnce, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı almasından sonra en merak edilen konular, İnce'nin pusuladaki durumunun ne olacağı konusu oldu. Bilindiği üzere seçime 3 gün kaldı ve oy pusulaları basıldı. Şimdi yeni pusula basılması gibi bir durum zaten söz mümkün değil. 

Beklenen açıklama da İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk'ten geldi. Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Adaylardan birisi çekilirse ne olur?" sorusunu yanıtladı ve adayın ilk turadn çekilemeyeceğini, adaya verilecek oyların geçerli olacağını, ancak adayın muhtemel bir ikinci turda aday olamayacağını söyledi.

Özetle, İnce oy pusulasında yer alacak ve seçmenler ona oy verebilecek oyları da sayılacak. Ancak İnce adaylıktan çekildiğini söyledi.

YURT DIŞINDA VERİLEN OYLAR NE OLACAK?

Yurt dışındaki seçmenlerin verdiği oylar sayılacak ve İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak. İnce kazansa dahi adaylıktan çekilme başvurusu yapması durumunda mazbatası verilmez.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç