Muhammet Bayram 2024 asgari ücrete beklenen zam oranını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muhammet Bayram 2024 asgari ücrete beklenen zam oranını açıkladı

2024 yılı asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada asgari ücret zammının ne kadar olacağına yer verildi.

Çalışma Hayatı 21 Ara 2023 13:02 0
Muhammet Bayram 2024 asgari ücrete beklenen zam oranını açıkladı

Son dakika: Ekonomist Muhammet Bayram 2024 asgari ücret rakamını açıkladı.

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücret zammı için geri sayımda sona gelindi. Konuya ilişkin son dakika açıklaması ekonomist Muhammet Bayram'dan geldi. Bayram tv100 ekranlarında yaptığı açıklamada 2024 asgari ücret rakamını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, tv100 ekranlarında 9'dan 12'ye konuk oldu ve Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı.

Bayram, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını şu sözlerle çok net olarak açıkladı: Sayın Cumhurbaşkanı da Sayın Vedat Işıkhan da ifade etti. 'Yılda bir sefer asgari ücret artışı yapılacak' dedi. O da 17 bin 103 liraya işaret ediyor. Bana göre %50’lik bir artış. Çünkü memura memur emeklisi Sayın Cevdet Yılmaz da bizzat kendisi söyledi bunu. 'Yüzde 50’ye yakın bir artış alacak' dedi.

ASGARİ ÜCRETTE 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar hafta başında gerçekleştirilen ikinci toplantının ardından yaptığı açıklamasında, “Bizleri takip edin, bu hafta içinde inşallah bir araya gelerek işin sonucuna gidilmesini düşünüyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 asgari ücret rakamının 31 Aralık 2023'ten önce duyurulması bekleniyor. Bu kapsamda 25-29 Aralık tarihleri öne çıkıyor. Asgari ücret kararı, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak.

Sizce asgari ücret zammı ne kadar olmalı? Yorumlar kısmından yazın. Asgari ücret görüşmelerinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin;

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç