Muğla'da 4 bin kişiye iş kapısı açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muğla'da 4 bin kişiye iş kapısı açıldı

Muğla'da dev tesis açıldı. Bölgede yaşayan 4 bin kişiye iş kapısı olacak söz konusu tesis hakkında ilk açıklama geldi.

İş Dünyası 10 Ara 2023 0
Muğla'da 4 bin kişiye iş kapısı açıldı

Muğla'da 4 bin kişiye iş.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında Muğla'da açılan dev tesis ile 4 bin kişiye istihdam kapısının da açılacağını söyledi.

Milas Ören'deki 25 bin teknelik Tekne İmal Çekek Yerinin açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkemizin denizcilikte çağ atladığını söyleyerek, "Çünkü bizim için denizcilik sadece bir uğraş değil, kültürdür, güçtür. Denizlerimiz bizim 'Mavi vatan'ımızdır. 2002 yılından bu yana bir deniz kaptanının oğlu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kaptanlığında denizcilerimizin bahtını ak, yolunu açık etmek için çok önemli atılım ve politikalar gerçekleştirdik" dedi. Türkiye'de 2002 yılına kadar neredeyse sadece İstanbul Tuzla'da sıkışmış olan bir tersanecilik faaliyetinin söz konusu olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Türk bayraklı gemiler kara listedeydi. Vergi yüklerinden bunalmış bir denizcilik sektörü vardı. Ama AK Parti hükümetleri olarak bu gidişata 'dur' dedik. Hayata geçirdiğimiz denetim ve uygulamalarla Paris Mou'da 2008 yılında beyaz listeye geçtik ve o günden bu yana beyaz listedeyiz" ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan söz konusu tesisin 83 bin 71 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. 31 tersanede yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen tesisin, yaklaşık bin 200 teknenin kışlama yapabileceğini bu teknelerin bakım onarım işlemlerinin de yapılabileceğini ve yılda 60 yat üretim kapasitesinin olacağı belirtildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç