Muayene Ücretlerine %50 Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muayene Ücretlerine %50 Zam Geldi!

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre bazı uzmanlık dalları için muayene ücretlerine %50 zam geldi! İşte detaylar...

Sağlık 25 Ağu 2023 11:57 0
Muayene Ücretlerine %50 Zam Geldi!

Son dönemde ülkemizde yaşanan enflasyon sorununa karşı yeni çözümler getirilmeye çalışılırken birçok ücrette zamlar duyurulmaya başlandı. Döviz fiyatlarının artmasıyla birlikte birçok ürün ve hizmette fiyat artışları gelmeye devam ediyor. En çok kullanılan hizmetlerden biri olan sağlık sektörü de bu zamlardan bugün itibariyle payını aldı.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan yeni kararla birlikte artık o uzmanlık dalları için ödenene muayene ücreti iki katına çıkartıldı. Yapılan bu zamla birlikte muayene olacak vatandaşların cebinden artık daha fazla para çıkmış olacak.

Hangi Bölümler İçin Zam Uygulandı?

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı ile bazı uzmanlık alanlarında muayene ücretlerinde yüzde 50 artış yapılacağı duyuruldu. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kararla birlikte artık o uzmanlık dallarında muayene ücretleri daha fazla ödenecek.

Alınan kararda; Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarında zam uygulanacak.

Yüzde 50 olarak bildirilen zammın uygulanacağı uzmanlık dallarında "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesinde" ifadeleri kullanıldı. Resmi Gazete'de duyurulan yeni kararla birlikte artık o uzmanlık dallarından muayene olacak kişiler iki kat daha fazla para ödeyecek. 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç