MSÜ Sonuçları Açıklandı: İşte Tercih Süreci ve Taban Puanları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSÜ Sonuçları Açıklandı: İşte Tercih Süreci ve Taban Puanları

2022 MSÜ sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının ardından süreç nasıl olacak? Tercihler ne zaman alınacak? İşte taban puanlar.

Eğitim 14 Nisan 2022 08:48 0
MSÜ Sonuçları Açıklandı: İşte Tercih Süreci ve Taban Puanları

MSÜ sınav sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından öğrenciler , baraj puanı , sınav sonrası yapılacaklar hakkında araştırmalara başladı.


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada MSÜ sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. ÖSYM'nin sınav sonuç duyurusu şu şekilde oldu:


"2022-MSÜ Sınav Sonuçları Açıklandı


27 Mart 2022 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2022-MSÜ) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.


Adaylar, sınav sonuçlarına 14 Nisan 2022 tarihinde saat 08.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir."


Sonuçlar ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden yayımlandı.


ŞİMDİ NE OLACAK?

ÖSYM tarafından 2022 yılı Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından izlenecek süreç, MSÜ resmi internet sayfası üzerinden şu şekilde açıklandı:


Sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini yapacak. Harp okulları ve Astsubay MYO 'lar için tercihler sonuçlardan sonra başlayacak.


Daha sonra adaylar YKS 'ye girecek. Astsubaylık başvurusu yapacaklar için adaylar TYT, subaylık başvurusu yapacaklar için adaylar TYT ve AYT'ye girecek adaylar, daha sonra ikinci seçim aşamasına alınacak.


Sınavların sonuçları sonrası sıralama yapılacak ve spor ile sözlü aşamasına çağrılacak adaylar belirlenecek. Daha sonra bu adaylar seçim aşamalarına alınacak.


Spor ile sözlü aşamasından geçenler, sağlık raporu için hastaneye sevk edilecek.


Sağlık aşamasını da geçenler Harp Okulları ile Astsubay MYO'lara yerleştirilecek.


İŞTE MSÜ SAYFASINDA AÇIKLANAN SÜREÇ



TABAN PUANLAR NE?

Son 3 yılın taban puanları şu şekilde:


Kaynak : https://www.basarisiralamalari.com/msu-taban-puanlari/ 2021 taban puanları


Kaynak : https://www.basarisiralamalari.com/msu-taban-puanlari/ 2020 taban puanları


Kaynak : https://www.basarisiralamalari.com/msu-taban-puanlari/


TERCİHLER NE ZAMAN?

MSÜ tercihlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Tercihler başladığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç