MSÜ 2022 Sınav Sonuç Açıklama Tarihi ve Mülakat Aşamaları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSÜ 2022 Sınav Sonuç Açıklama Tarihi ve Mülakat Aşamaları

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı sınav aşaması sona erdi. Yazılı sınav sonrası adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını, 2022 :MSÜ mülakat aşamalarının ne zaman , nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Eğitim 27 Mart 2022 13:50 0
MSÜ 2022 Sınav Sonuç Açıklama Tarihi ve Mülakat Aşamaları

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


2022 yılı Milli Savunma Üniversitesi sınavı sona erdi. Bugün sabah saat 10.15'te başlayan Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı 165 dakika sürdü ve adaylar, saatler 13.00'ı gösterdiğinde sınavdan çıktı. Sınavdan çıkan adayların en çok merak ettiği soru ise MSÜ sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ne olacağı konusu oldu. Adaylar, MSÜ seçim aşamalarının nasıl yapılacağını , sınav sonucunun açıklanmasının ardından nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda adaylar için detaylara yer verdik.


SINAV BİTTİ : SONUÇLAR NE ZAMAN?


MSÜ sınavı , saatler 13.00'ı gösterdiğinde sona erdi ve sınava ait sonuçların 14 Nisan 2022 tarihinde kamuoyuna duyurulacağına yer verildi.


SONUÇLARDAN SONRA NE OLACAK?


MSÜ'den sonraki süreç ile ilgili Milli Savunma Üniversitesi, "Millî Savunma Bakanlığının, 2022-MSÜ Sınavının uygulanmasını müteakip ilan edeceği tarihler arasında personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden tercih ilan duyurusunu okuyarak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemlerinizi gerçekleştiriniz" açıklamasında bulundu. Önümüzdeki günlerde tercih ekranı açılacak. Tarih belli olduğunda sayfamızda olacak.


Daha sonra adaylar YKS'ye de girecek ve burada aldıkları puanlar ile MSÜ sınavında aldıkları puanlar ile spor ve diğer aşamalara alınacak. Bunları geçip sıralamaya girenler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra harp okulları ve astsubay MYO'lara yerleştirilecek.

Süreçten haberdar olmak için  UYGULAMAMIZI İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç