MSB uzman erbaş alımı bekleniyor 2023 ne zaman
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB uzman erbaş alımı bekleniyor 2023 ne zaman

MSB 2023 yılı uzman erbaş alımı hakkında açıklama geldi. Bu sene yapılacak 30 bin personel alımında uzman erbaş alımı da bekleniyor.

Uzman Erbaş Alımı 2 Nisan 2023 12:00 1
MSB uzman erbaş alımı bekleniyor 2023 ne zaman

MSB'ye uzman erbaş alımı yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmıştı. Bakan Hulusi Akar yaptığı açıklamada 2023 yılında MSB bünyesine 30 bindne fazla asker ve sivil memur alımı yapılacağını söyledi. Bakan Akar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan’da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UZMAN ERBAŞ ALIMI GELİYOR

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bu sene uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor. 2019 yılında açıklama yapan Bakan Akar, 2023 yılına kadar uzman erbaş alımı yapılmayacağını söylemişti. 2023 yılına kadar MSB bünyesine uzman erbaş alımı yapılmadı. 2023 yılı geldi ve 3 senedir yapılmayan alımın bu sene yapılması bekleniyor. MSB'ye yapılacak alımın seçimlerden sonra gelmesi bekleniyor. Söz konusu uzman erbaş alımı en az ilkokul mezunlarından yapılacak. Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. İlan geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
28 olmalı.