MSB muvazzaf subay alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte taban puanları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB muvazzaf subay alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte taban puanları 2023

Son dakika haberi: MSB'den yapılan açıklamada dış kaynaktan muvazzaf subay alımı sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

Subay Alımı 9 Ekim 2023 15:20 1
MSB muvazzaf subay alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte taban puanları 2023

Son dakika: Subay alımı sonuçları açıklandı.

MSB Personel Temin Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2023 yılı subay alımı başvuru sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Sonuçların açıklanması ile birlikte taban puanlar da belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığı dış kaynaktan muvazzaf subay alımı başvuru sonuçları, taban puanları ve mülakatlarla ilgili bilgiler şu şekilde:

1. Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Adayı Temini seçim aşaması faaliyetleri 16 - 26 Ekim 2023 (20 Ekim 2023 Hariç) tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Seçim aşaması faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte, saat 08.00'de MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.

3. Sınav çağrısı için sınıf bazında taban puanlar belirlenmiştir. Belirlenen taban puanların altında puanı olan adayların ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.

4. Seçim Aşaması Faaliyetleri,
    a. Yabancı Dil Sınavı (Sadece Hava Uçak Bakım ve Hava Savunma tercihi olanlar adaylar)
    b. Evrak Kontrol
    c. Fiziki Değerlendirme
    ç. Kişilik Değerlendirme Testi
    d. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor)
    e. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri
    f. Mülakat ( MSB tarafından bilahare ilan edilecek bir tarihte yapılacaktır.)

5. Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

6. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçak Bakım ve Hava Savunma tercihi olan adaylardan;
    a. Geçerli YDS, E-YDS veya Eşdeğer yabancı dil notu bulunmayan ve çağrı kontenjanına giren adaylar bu tercihleri için 14 Ekim 2023 tarihinde MSÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü Güzelyalı Yerleşkesi (Güzelyalı/İZMİR)'nde İngilizce Yazılı Sınavına gireceklerdir.
    b. Başarısız olanların bu tercihleri geçersiz sayılacak, başka tercihi olmayan adayların adaylıkları sonlandırılacaktır. Adayların varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir.
    c. Başarılı olan veya başka tercihi olan adaylar sorgulama sayfasında belirtilen tarihte ikinci seçim aşamalarına katılacaklardır.

7. Beden Eğitimi Öğretmeni tercihi olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Testine ilave olarak Çabukluk Testleri, Yüzme, Jimnastik ve Seçmeli Testlere (Futbol, Voleybol ve Basketbol) gireceklerdir. Sınavlar 3 gün sürecektir.

8. Çabukluk Testleri, Yüzme, Jimnastik, Futbol, Voleybol ve Basketbol sınavları TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır. Adayların yüzme testi için yanlarında mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir.

9. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır.

10. Adaylar, seçim aşamalarına gelirken e-Devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.

11. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.

12. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.

13. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.

14. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

15. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

16. Taban Puanlar ve Başvuru Kılavuzuna "Duyuruya İlişkin Dosyalar" kısmından ulaşabilirsiniz.

17. Başvuru sonucunuzu e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayın

Mülakat aşaması için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
MSÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUMÜDÜRLÜĞÜ GÜZELYALI YERLEŞKESİ (GÜZELYALI/İZMİR) NERESİ BİLEN VAR MI ?