MSB memur alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte uzman yardımcısı KPSS taban puanları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB memur alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte uzman yardımcısı KPSS taban puanları

Milli Savunma Bakanlığı kamu personeli alımı başvuru sonuçları ve KPSS taban puanları açıklandı.

Sınav 20 Ocak 2023 11:28 0
MSB memur alımı başvuru sonuçları açıklandı: İşte uzman yardımcısı KPSS taban puanları

MSB PERTEM memur alımında ilk sonuçlar: Uzman yardımcısı sonuçları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında personel alımı sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

555 PERSONEL ALIMI

MSB ve MSÜ'ye yapılan 555 personel alımı sonuçları henüz açıklanması. Önümüzdeki haftalarda sonucun gelmesi bekleniyor. Sonuç gelince haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

 Resmi duyuru ve KPSS taban puanları şu şekilde:

1. Millî Savunma Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere Müfettiş Yardımcısı temini icra edilecektir.
2. Başvurusu kabul edilen adaylardan, alım yapılacak her unvan için kadro sayısının 20 katı aday ilgili KPSS puanına göre sıralanarak taban puanlar belirlenmiştir.

3. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı 04 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 10:00'da Kara Harp Okulu Komutanlığı (Ankara)'nda uygulanacak ve sınav 180 dakika sürecektir.
4. Adaylar sınav yerlerine Kara Harp Okulu Komutanlığı 1 No'lu Nizamiyesi'nden saat 07:30'dan itibaren giriş yapacaklardır. (Kara Harp Okulu Komutanlığı açık adresi aşağıda yer almaktadır.)
5. Kara Harp Okulu Komutanlığı 1 No'lu Nizamiyesi'ne saat 09:30'dan sonra gelen adaylar içeriye alınmayacaktır.
6. Adaylar en geç sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav salonundaki yerlerini almış olacaklardır. Saat 09:45'ten sonra hiçbir aday sınav salonlarına alınmayacaktır.
7. Sınav başlangıç saatinden sonra ilk 60 dakika içerisinde (saat 11:00'e kadar) ve sınav bitiş saatine 15 dakika kala (12:45-13:00 saatleri arasında) hiçbir aday sınav salonundan ayrılmayacaktır. (Sınav salonunda son iki aday kaldığında sınav sonuna kadar dışarı çıkarılmayacaktır.) Ancak adaylar 11:00-12:45 saatleri arasında sınav kitapçıkları ve optik formlarını sınav görevlilerine teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir.
8. Sınav başladıktan sonra her ne sebeple olursa olsun (tuvalet ihtiyacı vb.) sınav salonundan ayrılan adaylar hiçbir şekilde sınav salonuna tekrar giriş yapamayacaktır.
9. Yazılı sınav aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde 4 gruptan (Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe) toplamda 160 (yüz altmış) adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.

    a) Hukuk Grubu Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan, 
    b) İktisat Grubu Testi: Makro ve Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, Para, Banka ve Kredi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,    
    c) Maliye Grubu Testi: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,
    ç) Muhasebe Grubu Testi: Genel Muhasebe, Mali Analiz ve Teknikleri ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.
10. Her bir test grubu kendi içerisinde 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Yazılı sınavda başarılı olabilmek için, her sınav grubundan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması ve tüm sınav gruplarının ortalama notunun en az 70 olması gereklidir. Sınav gruplarından herhangi birinden 60 puandan aşağı not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.
11. Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına ilgili bölüme işaretleyeceklerdir.
12. Bu sınavın değerlendirilmesinde her yanlış cevap için soru puan değerinin 1/4'ü kadar puan düşürülmesi esası her grup için ayrı ayrı uygulanacaktır.
13. Adaylar için ayrıca sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek olup adaylar sınava geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) göstermek suretiyle katılabilecek.
14. Adaylara sınavda kullanılmak üzere kırtasiye (kalem, silgi, kalemtıraş vb.) malzemesi verilmeyecek, adaylar bu malzemeleri yanında getirecek. Ayrıca etiketi çıkarılmış şeffaf şişe içerisinde su ve şeker hariç sınav salonuna yiyecek ve içecek getirilmeyecektir.
15. Sınava katılacak adayların sınav salonlarına; saat, kitap, defter, bilgi notu ile cep telefonu, mini bilgisayar, databank, CD/MP3 çalar, çağrı cihazı, bluetooth kulaklık, kameralı kalem, kamera özelliği olan gözlük gibi iletişim ve kayıt yapma özelliği olan cihazları getirmesi yasaktır. Ancak alfabetik tuş takımı (A, B, C...) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmayan hesap makinesi kullanımına müsaade edilecektir. 
16. Başvuru sonucunuzu e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayın

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç