MSB KKK 2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Sonuçları Tarihi, Spor Aşaması ve Maaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB KKK 2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Sonuçları Tarihi, Spor Aşaması ve Maaşı

MSB 2022 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru sonuçları tarihi ve seçim aşamaları hakkında detaylı bilgi yazımızda.

Eğitim 12 Nisan 2022 21:19 0
MSB KKK 2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Sonuçları Tarihi, Spor Aşaması ve Maaşı

Milli Savunma Bakanlığı 2022 yılı sözleşmeli er alımında başvurular sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından asker olmak için ilana başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki Milli Savunma Bakanlığı 2022 yılı 2. dönem sözleşmeli er alımında başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli er alımında seçim aşamaları ne zaman yapılacak? Spor ile sözlü mülakat aşaması nasıl olacak? İşte Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımında başvuru sonrası işleyecek süreç.


Milli Savunma Bakanlığı 2022 yılı sözleşmeli er alımı başvuru Pazar gününe kadar alındı. Başvuruların alınmasının ardından adaylar , sonuçların açıklanması için beklemeye başladı.


SÖZLEŞMELİ ER MAAŞI NE KADAR?

2022 yılında sözleşmeli erler 7 bin lira civarında maaş almaktadır. Bu maaş , çalışılan ile göre değişiklik göstermektedir.


SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı KKK bünyesine yapılacak sözleşmeli er alımının sonuçları için henüz bir tarih belli değil. Ancak önümüzdeki ayın başında sonuçlar için duyurunun gelmesi ve adayların seçim aşamalarına alınması bekleniyor.


SEÇİM AŞAMALARI NASIL OLACAK?

KKK sözleşmeli er alımında seçim aşamaları aşağıdaki adımlardan oluşmaktadır:


Evrak kabul faaliyetleri

Fiziki değerlendirme

Fiziki yeterlilik testi

Mülakat

Sağlık raporu, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması işlemleri


BOY KİLO TABLOSU

Evrak kontrolünden sonra adaylar boy kilo ölçümüne alınacak. Adayların aşağıdaki tabloda yer alan şartları taşıması gerekmektedir:


 Sözleşmeli er adaylarında ağırlık üst sınırı tablodaki üst sınırdan 10 kg fazla olabilir


SPOR AŞAMASI

Boy kilo aşamasını geçen adaylar daha sonra spora aşamasına alınacak. Spor aşamasına alınacak adaylar için açıklama şu şekilde:


"Adaylar; sınav merkezinin fiziki ve iklim şartları dikkate alınarak yapılacak olan 1.500 metre düz koşu, 400 metre düz koşu veya 400 metre hedef koşusundan herhangi biri ile mekik ve şınav branşlarından teste tabi tutulmaktadır. 


Adaylar, mekik ve şınav testlerinden en az 1 puan, sınav merkezinin fiziki ve iklim şartlarına göre belirlenecek olan 1500 m koşudan en az 1 puan, 400 metre düz koşudan en az 5 puan veya 400 metre hedef koşusundan en az 10 puan aldıkları takdirde bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanırlar. Bir veya daha fazla branştan puan alamadıkları takdirde başarısız sayılırlar."


İşte spor aşaması tablosu:


Spor aşaması puan tablosu


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç