MSB, Kışlada Çekilen O Görüntülere İnceleme Başlattı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB, Kışlada Çekilen O Görüntülere İnceleme Başlattı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve kışladan konvoyla çıkan asker görüntüleri hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haberler 3 Nisan 2022 18:29 0
MSB, Kışlada Çekilen O Görüntülere İnceleme Başlattı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinde yayınlanan ve kısa sürede ciddi şekilde paylaşılıp tepki çeken görüntüler hakkında bir açıklama yaptı.


Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bir resmi açıklama yapıldı ve yapılan resmi açıklamada sosyal medya üzerinde yayılan, tepki çeken görüntüler hakkında bilgiye yer verildi ve söz konusu görüntüler hakkında inceleme başlatıldığına yer verildi.


Güvenlik kaynaklarının son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu görüntüler hakkında harekete geçti ve derhal inceleme başlatılması için talimat verdi. Söz konusu talimat sonrası video hakkında inceleme başlatıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada her vatan evladının değerli ve eşit olduğuna yer verilirken TSK'nın bu tür bir davranışın kabul edilmesinin asla mümkün olmayacağına yer verildi ve "Kuralların ve disiplinin bozulmasına asla müsaade edilmeyen TSK'da buna aykırı davranışta bulunanlarla ilgili derhal gereği yapılacaktır." denildi.


GÖRÜNTÜLERDEKİ O KİŞİ KONUŞTU


Söz konusu görüntülerdeki Gökhan Çıra, olay sonrası açıklama yaptı ve "Kışlada her vatan evladı eşittir' düsturuyla üslerimin talimatları dışına çıkmadım. Hakkımda söylenenlerin aksine süreç başladıktan sonra nükseden hastalığım nedeniyle hastaneye sevk edildim ancak bu da sanıldığı kadar kolay olmadı. Hatta hasta halimle eğitim alanına götürülüp orada bekletildiğim dahi oldu. Yemin töreni çok doğaldır ki herkes gibi benim de ailem geldi. Bazı özel statüdeki devrelerim gibi özel araçlarla değil benimle aynı durumdaki vatan evladı kardeşlerimle birlikte elimde bavulumla yürüyerek geldiğim tören alanına ailem de sivil araç giriş kapısından 2 araçla giriş yaptı" ifadelerini kullandı.


İşte o açıklamanın tamamı:



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç