MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Asker Alımı Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Asker Alımı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı 2. dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvurusunun sürdüğüne yer verildi.

Haberler 1 Nisan 2022 11:41 2
MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Asker Alımı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı asker alımı yapıyor.


Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2022 yılı 2. dönem sözleşmeli asker alımı başvurusunun devam ettiğine, başvurusunu yapmak isteyen adayların müracaatlarını internet üzerinden yapması gerektiğine yer verdi. PERTEM'de devam eden başvuruya dair detayları bilgiler ise şu şekilde:


ASKERLİK ŞARTI VAR MI?


MSB 2022 yılı sözleşmeli er alımında adayların askerliğini yapmış olmaları şartı aranmıyor. Askerliğini yapmış ve askerde olan, henüz askerliğini yapmamış adaylar , söz konusu asker alımına başvuru yapabiliyor. İlana sadece erkek adaylar başvuru yapabiliyor.


YAŞ ŞARTI NEDİR?


MSB sözleşmeli er alımında yaş şartı şu şekilde açıklandı:


"Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğanlar),"


"Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihi ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğanlar)"


MEZUNİYET


Sözleşmeli er alımına müracaat edeceklerin en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. İlköğretim bitirmeyen adaylar bu alıma başvuru yapamıyor.


MÜRACAATLAR NASIL YAPILIYOR?


MSB sözleşmeli er alımı başvurusu internet üzerinden yapılıyor. Başvurusunu yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden tamamlaması gerekmektedir.


https://personeltemin.msb.gov.tr/


Yukarıdaki sayfaya gidin. PERTEM sayfasında sol taraftaki güncel ilanlar kısmındaki tek ilana tıklayın. Daha sonra alt kısımda Başvuru için tıklayın kısmını göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda sistem sizi e Devlet ile giriş kısmına yönlendirecek. Bu kısımda kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları takip ederek müracaatınızı tamamlayın.


Başvurunuzu yaptıktan sonra MSB, belirlenecek dönemlere göre adayları sırayla seçim aşamalarına çağıracak. Adaylar spor ve sözlü mülakat aşamalarına tabi tutulacak ve kazanan adaylar buna göre belirlenecek. Daha sonra ise sağlık raporu aşaması var. Sağlık raporunu da alanlar , planlama dönemini bekleyip TSK'da sözleşmeli er olarak çalışabilecek.


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı kac
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı esnetilmeli