MSB Bedelli Askerlik Ücretini Resmen Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB Bedelli Askerlik Ücretini Resmen Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bedelli ücreti resmi olarak kamuoyuna duyuruldu.

Son Dakika 7 Tem 2022 14:15 1
MSB Bedelli Askerlik Ücretini Resmen Açıkladı

MSB resmen açıkladı: İşte bedelli ücreti.

Bedelli askerlik hakkında son dakika açıklaması geldi. Milli Savunma Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden açıklama yapıldı ve yeni bedelli askerlik ücreti resmen duyuruldu. 

BEDELLİDE YAŞ SINIRLAMASI VAR MI?

Bedelli askerlikte yaş sınırı yoktur. Konu ile ilgili MSB'nin açıklamasında, "Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince askerlik çağına girmiş yükümlüler, herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın bedelli askerliğe başvurabilirler." denildi.

BAŞVURU NASIL NEREYE YAPILACAK?

Bedelli askerlik başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınıyor MSB başvuru süreci ile ilgili, "Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince hak sahibi olanların bizzat kendisi, eşi, birinci ve ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri veya vasileri aracılığıyla e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerine başvurarak müracaat işlemlerini yapabilir." ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ÜCRETİ RESMEN AÇIKLANDI

Bedelli askerlik ücreti resmi olarak açıklandı. Milli Savbnma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Bedelli askerliğe müracaat eden yükümlülerin, ödeme yapacakları tarihte geçerli olan bedel miktarını ödemeleri halinde başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. 01 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenecek tutar 80.064,72 Türk Lirası olarak belirlenmiştir." denildi. 

Sizce ücret az mı yoksa yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu enflasyonda 80.000 bedelli ücreti mi olur elinizi vicdanınıza koyun yahu .