Motorine Zam, LPG'ye İndirim Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Motorine Zam, LPG'ye İndirim Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarında bugün gece yarısından sonra değişiklik olacak. Motorine zam, otogaza indirim geliyor.

Taşıt 5 Mayıs 2022 11:01 2
Motorine Zam, LPG'ye İndirim Geliyor

Son dakika : Zam haberleri art arda gelmeye devam ederken bir fiyat değişikliği haberi de akaryakıttan geldi. Sektör temsilcilerinden gelen son dakika haberlerine göre otogaza indirim geleceği bildirilirken motorine bir zam daha yapılacağı açıklandı.

Döviz kurunda yaşanan gelişmeler, brent petrol fiyatında yaşanan değişim ve Rus petrolüne karşı başlatılan yaptırım savaşının ardından enerji fiyatlarında rekor düzeyde artışlar meydana geldi. Motorin fiyatı 20 lira seviyesini çoktan aşarken LOG 10 lira seviyesini geride bıraktı. Öyle ki gelcek 98 kuruşluk indirim bile LPG'yi 10 liranın altına düşüremeyecek. 

Gelen son dakika bilgilerine göre motorin ile otogaz fiyatlarında değişiklik olacağı, motorine zam geleceği ,otogaza ise indirim geleceği açıklandı.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA GELİYOR

Sektör temsilcileri yaptıkları son dakika açıklamasında motorin grubunda Cuma gününden itibaren 32 kuruşluk bir zam uygulanacağına yer verildi. Söz konusu zamla birlikte İstanbul'da motorin fiyatı 21.22 TL'den 21.54 TL seviyesine yükselecek.

Benzin ise İstanbul'da 19 liradan satışa sunuluyor. 6 Mayıs günü sadece motorine zam gelecek. Benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. 

LPG'YE İNDİRİM MİKTARI VE GÜNÜ DEĞİŞTİ

Dün yapılan açıklamada otogaz fiyatına 1 liralık indirim yapılacağı, indirimin bugündne sonra geçerli olacağına yer verilmişti. Ancak bugün bir açıklama geldi ve LPG'ye indirimin 1 lira değil 98 kuruş olacağı, indirimin 6 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam gelince şak diye geliyor düşünce ertelemeli indirim oluyor dalga gecin siz seçimde de biz geçeriz kıytırık bir arabam var oda lux oldu artik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter bee yeter