Motorin ve benzin fırlar: UBS'nin yıl sonu brent petrol tahmini açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Motorin ve benzin fırlar: UBS'nin yıl sonu brent petrol tahmini açıklandı

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarında kötü haber geldi. UBS tarafından yayınlanan son açıklamada yıl sonu brent petrol tahmini yükseltildi.

Emtia 19 Ağu 2023 18:06 0
Motorin ve benzin fırlar: UBS'nin yıl sonu brent petrol tahmini açıklandı

UBS'den son dakika açıklaması: Yıl sonu brent petrol varil fiyatı tahmini yükseldi.

UBS son günlerde art arda yıl sonu tahminlerini değiştirmeye başladı. İsviçre merkezli bankacılık devi UBS'den daha önce yapılan açıklamada aralık ayı sonu için brent petrol varil fiyatının 90 dolar olacağı bildirilmişti. Yayınlanan yeni tahmine baktığımızda 5 dolarlık bir revize olduğu görülüyor.

UBS 2023 yıl sonu brent petrol fiyatının 95 dolar seviyesinde olacağını bildirdi.

Batı Teksas petrol beklentisi de yükseldi. Daha önce yapılan açıklamada 85 dolar olarak verilen beklenti 6 dolarlık bir revize ile 91 dolara kadar çıktı.

UBS, küresel petrol talebinin de artacağını söyledi. Yapılan açıklamada 103 milyon varil/gün ile rekor kırmasını beklediğini ifade ederken, Ağustos ayında 2 milyon varil/gün civarında arz açığı öngördü. Eylül'de açığın 1,5 milyon varil/günden fazla olacağı beklentisini paylaştı.

BRENT PETROL ŞİMDİ NE KADAR?

Bloomberg verilerine göre brent petrol varil fiyatı şu sıralar 84.80 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yıl sonu 95 doların görülmesi durumunda Türkiye'de dolarda beklenen yükseliş ile birlikte benzin ile mazotun 50 liraya kadar çıkabileceği görülüyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç