Morgan Stanley'den brent petrol tahmini: Beklenti yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Morgan Stanley'den brent petrol tahmini: Beklenti yükseldi

Son dakika haberi: Morgan Stanley, 2024 yıl sonu brent petrol tahminini açıkladı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emtia 19 Mart 2024 0
Morgan Stanley'den brent petrol tahmini: Beklenti yükseldi

Morgan Stanley'den brent petrol tahmini.

Morgan Stanley bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada OPEC+ taahhüdündeki sıkı arz ve talep dengelerinin ile rafinelerine yapılan son İHA saldırıları sonrası Rus petrol üretiminde kesinti olması gerekçe gösterilerek brent petrol fiyat beklentilerini yükseltti. Yapılan değerlendirmede 2024 yılının üçüncü çeyreği için varil başına 10 dolar daha yükselmiş olacağına yer verildi.

Morgan Stanley'in değerlendirmesinde Rusya kriteri dikkate alındı. OPEC ve Rusya için arz tahmini 2. ve 3. çeyrek için günlük 0.2 ile 0.3 milyon varil düşürüldü. Şirket, ikinci çeyrekte mütevazı bir açık öngördü ve 3. çeyrekte açığın daha da artacağına yer verildi.

Banka tarafından yapılan değerlendirmede 2024 yılı 1. çeyreğinde brent petrolün 85 dolar seviyesine, 2. çeyrekte ise 87.5 dolar seviyesine çıkacağını bildirdi. 4. çeyrek için daha önce 80 dolar tahmini açıklanmıştı. Yeni tahminde bu rakam güncellendi ve 85 dolar olacağına yer verildi.

Brent petrol, Ukrayna'nın yıl başından bu yana Rusya petrol altyapısına yönelik saldırılarını artırması ve çok sayıda rafineriyi vurması ile yükselişe geçti.

Gelens on dakika bilgilerine göre brent petrol varil fiyatı 86.69 dolar seviyesine kadar çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI ARTIYOR

Brent petrolün yükselmesi ile birlike akaryakıt fiyatları da yükseliyor. 21 Mart'ta hem motorin hem benzine zam geliyor. Zam haberi ve güncel akaryakıt fiyatları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç