Morgan Stanley, Türkiye'de enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Morgan Stanley, Türkiye'de enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı

Morgan Stanley tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada enflasyonun yıl sonu ne olacağına yer verildi.

Ekonomi 4 Ağu 2023 12:56 1
Morgan Stanley, Türkiye'de enflasyonun ne zaman düşeceğini açıkladı

Morgan Stanley'den son dakika açıklaması geldi: Enflasyonun ne zaman düşeceğini duyurdu.

Morgan Stanley, Türkiye ekonomisi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na yapılan yeni atamaların ardından Eylül sonrasında faiz artırımı görülmesi olasılığının arttığını bildirdi.

Aralarında Hande Küçük’ün de bulunduğu Morgan Stanley analistleri, Merkez Bankası'nın bu ay faizleri 150 baz puan artırarak faizi yüzde 19'a çıkarmasını beklediğini bildirdi. Eylül ayında 100 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor.

Söz konusu raporda analistler yaptığı açıklamada enflasyonun hala yükseldiği, buna rağmen faiz artırımlarının devam edeceğini bildirdi ve “Enflasyondaki yükselişe rağmen TCMB'nin faiz artırımlarına kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

YIL SONU ENFLASYON NE OLACAK?

Morgan Stanley analistleri yaptığı açıklamada enflasyonun yüzde 62 seviyesinde olmasını bekliyor.

ENFLASYONDA ZİRVE NE ZAMAN GELECEK?

Yapılan açıklamanın devamında enflasyonun Mayıs 2024 döneminde rekor kıracağını ve yüzde 67 ile tarihi zirveyi göreceğini söyledi. Mehmet Şimşek de geçen gün yaptığı açıklamada enflasyonun 2024 ortasından itibaren düşeceğini söyledi.

Söz konusu raporda “TCMB tarafından işaret edilen kademeli faiz artırım hızı göz önüne alındığında, kur ve vergi/yönetilen fiyatlardaki potansiyel ilave ayarlamalar enflasyon görünümü üzerinde yukarı yönlü riskler oluşturuyor” değerlendirmelerine yer verildi.

Geçen sene sonundan beri düşen enflasyon, Temmuz ayı ile birlikte yeniden yükselişe geçti ve yüzde 47 oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
baştakiler ne zaman yemeyi bırakır o zaman düşer enflasyon yoksa çok zor