Mobilyaya Yüzde 15 İndirim Geliyor: İndirim Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mobilyaya Yüzde 15 İndirim Geliyor: İndirim Tarihi Açıklandı

Mobilya alacakları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sektör yetkilileri, yüzde 15 indirimi duyurdu.

Ekonomi 28 Kasım 2022 18:34 0
Mobilyaya Yüzde 15 İndirim Geliyor: İndirim Tarihi Açıklandı

Mobilya alacakları sevindiren haber: Yüzde 15 indirim geliyor.

Mobilya alacakları sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde Modoko Başkanı Koray Çalışkan, yıl sonuna doğru yüzde 15'lik indirimin gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi ve "Ahşap ağırlıklı ürün alacaklar yıl sonuna kadar yüzde 15’e kadar fiyat gevşemesi görebilir. Yılbaşından sonra asgari ücret güncellemesi ile fiyatlarda artış olur" ifadelerini kullandı.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Çalışkan, burada yaptığı açıklamada hammadde fiyatlarında düşüşlerin başladığını söyledi ve sene sonuna doğru fiyatların yüzde 15 daha gevşeyeceğini söyledi.

İç talepte düşüşle birliktei hracatın dengelendiğini söyleyen Çalışkan, bu sektörde ihracat sonu yaşanmayacağını söyledi ve “Türkiye bu yıl Ekim ayında geçen yıla göre Döviz bazında ihracat aynı rakamlarda kaldı, iç piyasada biraz daralmamız var. Geçen yılki ciro analizleri ile bu yılkini karşılaştırıyoruz. Mobilya sektörü geçen yıla çok yakın gidiyor. İç talebin yüzde 14’lerde düştüğünü, ihracatında aynı oranlarda arttığını gözlemliyoruz. Mobilyada Türkiye’nin ihracat sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Türkiye’de iyi kaliteye daha ucuza üretiyoruz. Türkiye’de tek sıkıntı tanıtım. Türkiye tanıtım kanallarını kullanarak ihracatını artırmalı” ifadelerini kullandı.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Fiyatlarda düşüşlerin başladığını söyleyen Çalışkan, yılbaşından sonra özellikle asgari ücret zammı sonrası fiyatların artacağını söyledi ve "Çok ciddi zamlar gördük bu da fiyatları arttırdı. Şimdi iç piyasadaki zayıflamayla arz-talep dengelenmeye başladı. Hammadde fiyatları da düşmeye başlayınca fiyatlar biraz düşmeye başladı. Üretimdeki maliyetlerimiz aşağı gelmeye başladı. Hammadde kalemlerimizde sunta, MDF'de yüzde 20’lik bir gevşeme oldu. Yılsonuna kadar ekstrem bir olayla karşılaşmazsak fiyatların inmesini bekliyoruz. Ahşap ağırlıklı ürün alacaklar yılsonuna kadar yüzde 15’e kadar fiyat gevşemesi ile karşı karşıya gelebilirler. Yılbaşından sonra asgari ücret güncellemesi ile fiyatlarda artış olur" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç