Mobil Tarife Ücretlerine Zam Geldi: İşte Türk Telekom, Vodafone, Türkcell Yeni Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mobil Tarife Ücretlerine Zam Geldi: İşte Türk Telekom, Vodafone, Türkcell Yeni Fiyatları

Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve mobil tarifelerde yeni fiyatlara yer verildi.

Finans Magazin 11 Ekim 2022 15:55 0
Mobil Tarife Ücretlerine Zam Geldi: İşte Türk Telekom, Vodafone, Türkcell Yeni Fiyatları

Son dakika: Mobil tarifelerin hepsine zam geldi.

Zam furyası devam ediyor. Gelen son dakika bilgisinde zam furyasından mopbil tarifeler de nasibini aldı. Tüm telefon kullanıcılarını ilgilendiren son dakika açıklamasında 1 Ekim 2022 tarihinden sonra mobil tarifelerin değiştiğine yer verildi. 10 gün geç gelen açıklama BTK resmi sayfasından yayımlandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu resmi internet adresi üzerinde yer alan açıklamaya baktığımızda yeni zam oranları görülüyor. BTK'nın Erişimn ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve yayınlanan kurul kararına göre mobil şebekeler üzerinden yurt içi için yapılan tüm aramalarda en az ücret 1 lira 23 kuruştan 1 lira 55 kuruş seviyesine çıktı ve bu rakama yüzde 26'lık zam geldiği görüldü. 

Söz konusu yeni ücret tarifesi 1 Ekim 2022 tarihinden sonra geçerli olmaya başladı. Geçen senenin fiyatına baktığımızda ise, şimdi 1 lira 55 kuruşa çıkan bu ücret, 1 Ekim 2021 tarihinde 87 kuruş seviyesindeydi. Bu orana göre 1 senede mobil tarifeye yüzde 77 oranında bir zam geldiği görülüyor. 

BTK resmi internet adresi üzerinden yayımlanan Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi'ne baktığımızda yıllık fiyat artışı yüzde 77 seviyesinde olurken en son zammın Nisan ayında geldiği ve Nisan'dan sonra ilk fiyat değişimlerinin Ekim ayında yapıldığına yer verildi.

Geçen sene bugün 8.7 lira olan yurt dışı arama ücreti bu sene 15 lira 42 kuruşa çıkarken hat devir ücreti 16 lira 58 kuruş seviyesinden 29 lira 42 kuruş seviyesine çıktı. Numara değiştirme ücreti 37 lira 82 kuruştan 67 lira 11 kuruş seviyesine kadar çıkarken açma kapama ücreti ise 38 lira 58 kuruştan 68 lira 46 kuruşa çıktı.

Son zamla birlikte artık bilinmeyen numaralar servisi aramanın dakika ücreti 2 liar 46 kuruştan 4 lira 36 kuruşa çıktı.

İşte yayınlanan yeni tarifeler ve eski fiyatlara göre karşılaştırması:

Bu ücretlerin yanı sıra faturalı hatlar ile paket ücretlerine de zam yapıldığı biliniyor. Zamlar Ekim ayından itibaren geçerli oldu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç