Milyonların Gözü Bakan Bilgin'de! Zam İçin Büyük Gün Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milyonların Gözü Bakan Bilgin'de! Zam İçin Büyük Gün Geldi

Maaşına zam bekleyen emeklilerin merakla beklediği gün geldi.

Ekonomi 1 Mayıs 2022 18:12 0
Milyonların Gözü Bakan Bilgin'de! Zam İçin Büyük Gün Geldi

Milyonlarca emeklinin gözü Bakan Bilgin'e çevrildi. Bilgin, geçtiğimiz günlerde emekli maaşları ile ilgili bi "sürprizi" olduğunu söylemiş, detaylar için 1 Mayıs'ı işaret etmişti. Bakan Bilgin'in verdiği tarih geldi ve 14 milyon emekli Bakan'ın vereceği müjdeyi dört gözle bekliyor.

Yaklaşık 14 milyon emekli bugün Bakan Bilgin'den gelecek açıklamayla emekli maaşı zammına ilişkin ayrıntıları öğrenecek. Bakan Bilgin, temmuzdaki 'emekli maaşı' sürprizinin detaylarını bugün paylaşacak.

BAKAN BİLGİN MÜJDEYİ VERDİ!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı emeklilere Temmuz'da gelecek zamla ilgili 1 Mayıs'ta  açıklama yapacağı bilgisini verdi.

İşte Bakan Bilgin'in açıklaması şu şekilde:

"Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Emekli bayram ikramiyesi 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacak. Bin 100 liralık ikramiyeyi biz 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak."

SON ZAM OCAKTA YAPILMIŞTI

Emekli ve memur maaşları, Ocak 2022'de sosyal refah düzenlemesi yapılması ile arttı. Yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 2.500 TL'ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e yükseldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 4 BİN 500 LİRAYA YAKLAŞACAK

Geride kalan 3 aylık enflasyon verilerinin oluşmasıyla gözler yeniden Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevrilmişti. Ekonomistler 6 aylık enflasyon farkının yüzde 34,62 olacağını ifade ederken, hesaplamalar sonunda en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek.

En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç