Milyonlarca Öğrenciye Yaz Okulu: BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Günü Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milyonlarca Öğrenciye Yaz Okulu: BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Günü Geldi 2022

Milyonlarca öğrenciyi ve velilerini ilgilendiren yaz okulu için başvuru günü geldi. İşte başvuruların yapılacağı sayfa ve detayları.

Emlak 25 Haz 2022 00:35 0
Milyonlarca Öğrenciye Yaz Okulu: BİLSEM Yaz Okulu Başvuru Günü Geldi 2022

BİLSEM yaz okulu başvurusu.

Çocuğunu yaz okuluna göndermek isteyen aileleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Geçen hafta yayımlanan takvime baktığımızda 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 ile 12 'nci sınıf öğrencilerinin yaz okulu kayıtlarını 25 Haziran 2022 tarihinde başlayacağına yer verildi.

YAZ OKULU NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN SONA ERİYOR?

2022 yılı yaz okuluna kayıt yapan öğrenciler için kurslar 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. 18 Ağustos tarihine kadar yaz okulu kursları devam edecek. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Mahmt Özer, "Bu sene ilk kez yaz okul açma kararı verdik. Tüm Türkiye'deki 355 bilim sanat merkezinde bilim ve sanat adında 2 dersin ikinci sınıftan, 12. sınıflara kadar tüm öğrencilerimize Türkiye'nin neresine giderlerse gitsinler yazın katılabilecekleri ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri bir kurs açıyoruz. İlave bir açılım daha yaptık. Biliyorsunuz matematik seferberliğini başlattık. Yıllardan beri kronik, kaygı üreten, artık üstesinden gelmemiz gereken, aslında çok da basit olan yolda yürümemizi, hayatı anlamamızı, hayatı yorumlamamızı kolaylaştıran matematiği herkese öğretecek şekilde yeni bir açılımla yola, seferberlikle yola devam edeceğiz. Bunun için de 4. sınıftan, 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin yazın matematik yaz okuluna katılabilecekleri yaz okullarını açıyoruz." dedi.

DERS SÜRESİ , KAÇ KİŞİ KATILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklamasında, "Öğrencilerimiz en fazla 2 farklı atölye/ders grubundan yaz okuluna devam edebilecek. Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri, günde 2 saat haftada 8 saat olarak düzenlenecek. Yaz okulu, toplam 4 hafta sürecek. Dersler, 40 dakika olacak." dedi. Bakan Özer, bir kursun açılması için en az 10 öğrencinin başvuru yapması gerektiğini söyledi.

BAŞVURUSU

Bakan Özer yaptığı açıklamada, yaz okulu başvurularının 25 Haziran tarihinde başlayacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası 25 Haziran geldi ve öğrenciler ile velileri, başvuruların nasıl olacağını araştırmaya başladı. 

https://bilsem.meb.gov.tr/login.aspx

Başvurular Milli Eğitim Bakanlığının BİLSEM sayfalarından yapılabilecek.  Siz hangi yaz okulu kursuna kayıt yaptıracaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç