Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin personel alımı başvuru genel şartları 2023 İlan ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin personel alımı başvuru genel şartları 2023 İlan ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Personel alımının kadro dağılımı ve başvuru genel şartları yazımızda.

İş İlanları 16 Mart 2023 10:32 3
Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin personel alımı başvuru genel şartları 2023 İlan ne zaman?

MEB personel alımı başvuru genel şartları.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı personel alımı hakkında açıklama geldi. MEB'den yapılan son dakika açıklamasında sözleşmeli kadrolarda çalıştırmak üzere personel alımı yapılacağına yer verildi. Bakan Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında kadro dağılımını şu şekilde verdi:

Merkez Teşkilatı

250 büro personeli
4 avukat

Taşra Teşkilatı

4 bin büro personeli
100 mühendis
125 diyetisyen
500 hemşire
21 avukat

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde:

a) T.C. Vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) 657 sayılı Kanun’un 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Söz konusu personel alımının KPSS puanı ile yapılması bekleniyor. Sizce KPSS puan şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Söz konusu personel alımının önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Kpss puanı olmasın bari yaşdan hep kalıyoruz yaşdan kalmasak kpss den kalıyoruz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Puan kaç plur acaba
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Yaş şartı olmasın