Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı: 2024 YKS'de ilk defa olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı: 2024 YKS'de ilk defa olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında 2024 YKS'de yapılan değişikliği duyurdu. İşte detaylar.

YKS 14 Eylül 2023 16:59 1
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı: 2024 YKS'de ilk defa olacak!

MEB'den 2024 YKS için son dakika açıklaması.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile bir görüşme gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Teki, görüşme sonrası açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı ile YKS hakkında konuştuklarını, TYT ile AYT soru havuzunda yapılan değişikliğe dair bilgilerin ele alındığını söyledi.

Bakan Tekin açıklamasında, TYT ile AYT sınav sorularının kaynağının MEB müfredatı olduğunu söyledi.

DEĞİŞİKLİK AÇIKLANDI

Bakan Tekin açıklamasında bir de değişikliği duyurdu. Açıklamaya göre artık TYT ve AYT soru havuzunun hazırlanmasında Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin de olacağını söyledi. Bu da 2024 yılı YKS'de farklı soruların karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Bakan Tekin açıklamasında şunları söyledi:

"ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy hocaya nazik ziyareti için teşekkür ederim. Gündemimiz TYT ve AYT idi. Üniversite sınavlarına hazırlanan genç kardeşlerimize ilave bir desteğe ihtiyaçları olmadığını, müfredatımız, ders kitapları ve kazanımların yeterli olduğunu, okullarında öğretmenlerimizin gerekli be yeterli desteği zaten verdiklerini hatırlatmak istiyorum. TYT ve AYT sınavlarının soru kaynağı bizim müfredatımız ve kazanımlarımız. Ayrıca artık soru hazırlama havuzunda bizim öğretmenlerimiz de olacak. Allah yardımcınız olsun"

2024 YKS NE ZAMAN? TYT AYT YDT BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 ÖSYM sınav takvimi henüz açıklanmadı. Ancak beklentilere göre YKS başvurularının Şubat 2023'te başlaması bekleniyor. Sınavın ise 22-23 Haziran tarihlerinde yapılması bekleniyor. Tarihler beklentidir. Net tarihler belli olduğunda takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
allah hayırlısını versin amin allah herkese hac umreye gitmeye nasip etsin amin