Milli Eğitim Bakanı Özer'den Öğretmen Ataması Açıklaması: Yarısı İstanbul'a Alınacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli Eğitim Bakanı Özer'den Öğretmen Ataması Açıklaması: Yarısı İstanbul'a Alınacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu ve öğretmen atamaları konusunda önemli ifadeler kullandı.

Kamu 20 Nisan 2022 23:43 0
Milli Eğitim Bakanı Özer'den Öğretmen Ataması Açıklaması: Yarısı İstanbul'a Alınacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir iftar programında öğretmen atamalarına değindi veö nemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da Beykoz Küçüksu Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar programında öğretmenler ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer , eğitimin geleceği ile ilgili önemli bilgiler verdi ve dikkat çeken mesajları paylaştı. Atama bekleyen öğretmenlerin sorusunu da yanıtlayan Bakan Özer, sırada yapılacak atamanın yüzde 50'lik kısmının İstanbul'a yapılacağını söyledi.

.

İstanbul'un aslında çok avantajlı gibi görünse de atamalarda genelde mahrum kalmış bir il olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Özer "Onun için göreve geldikten sonra ilk atamada 2 bin 500 öğretmen son atamada da yüzde 50’yi İstanbul’a verdik. Bundan sonraki atamalarda da İstanbul’daki öğretmen sayısı normal seviyeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul’a atama yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ YÖNETMELİK HAZIRLANDI

Öğretmenlerle yaptığı iftar programında öğretmenler için yapılan düzenlemeler ve devam eden çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere has bir kanunun hazırlanmasının kendilerine nasip olduğunu ve 2 ay önce yürürlüğe girdiğini söyledi.


14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe giren 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yapan Bakan Özer, “İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Tüm STK’lardan tüm eğitim paydaşlarından görüşlerini aldık. İnşallah Cuma günü itibarıyla yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da hem uzman öğretmenlik, hem baş öğretmenlik ile ilgili eğitim program tarihini ve sınav program tarihini hepinizle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.


ADAYLAR 50 BİN ATAMA BEKLİYOR

Atama bekleyen öğretmenler, MEB'den 50 bin atama müjdesi bekliyor. Sosyal medya üzerinde organize olan öğretmenler , yaptıkları on binlerce paylaşım ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak bu konuda hala net bir açıklama gelmedi. Siz hangi bölümden atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Atama duyurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç