Milletvekili emekliliği kaldırılıyor mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milletvekili emekliliği kaldırılıyor mu?

Son dakika haberi: Hukukçu Mustafa Kemal Çiçek yaptığı açıklamada milletvekili emekliliği sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Siyaset 15 Mayıs 2024 12
Milletvekili emekliliği kaldırılıyor mu?

Milletvekili emekliliği sistemi kaldırılıyor mu?

TGRT Haber'e konuk olan Hukukçu Mustafa Kemal Çiçek, burada yaptığı açıklamada emekliler için meclise gelecek ve büyük sevince neden olacak düzenleme hakkında son duyumlarını paylaştı.

Çiçek burada yaptığı açıklamada kamuda tasarruf paketini değerlendirdi. 3 yıllık uygulama hayata geçmeden önce birçok valiliğin ve bakanlığın araç kiralama işini zaten hallettiğini söyleyen Çiçek, şatafattan şikayetçi olduğunu, ihtişamlı binaların, lüksün, araçların vatandaşların gözünden kaçmadığını, devletin kaynağını vatandaşa aktarması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bizim artık bu kadar harcama kalemine, ihtişama, şatafata gitmememiz lazım. Devlet çok kazanandan çok, az kazanandan az alacak. Hiç kazanmayandan hiç almayacak. Biz bugün hala servet vergisini dahi tartışmıyoruz. Brezilya, Fransa tartışıyor. Türkiye'de ranttan, KKM'den çok kolay para kazananlardan servet vergisi alınması lazım. Yoksa, personeliyle, servisiyle, kırtasiyesiyle olacak iş değil"

MİLLETVEKİLİ EMEKLİLİĞİ KALDIRILSIN

Çiçek açıklamasında milletvekili emekliliğinin kaldırılması gerektiğini söyleyerek, "Milletvekili emekli sistemi dünyanın neresinde var? Dünyanın hiçbir yerinde yok. Vatandaş için bu çok. 16 milyon emekli için çok. CHP lideri Özgür Özel bugün çıksın: "Milletvekili emekli sisteminin kaldırılması için teklif veriyorum" desin. İnanın 16 milyon emekli için tarifsiz bir motivasyon olur. Emekli mitingi yapmakla olacak bir iş değil. vekillik onur şeref görevidir. Vekillerin doktorluk, mühendislik, avukatlık v.s. hepsinin zaten bir işi var" dedi.

EMEKLİLİK KALDIRILACAK MI?

Önümüzdeki günlerde bu konunun meclise gelmesi bekleniyor. Sizce kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Teklif geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
emekli milletvekili aylığı kaldırılsın..
Ziyaretçi 2 Ay Önce
doğru milletvekilleri erken emekli olmasın ihtiyaçları yok hatta msaslarida dusurulsun fazla devlete kulfet
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Tabiki de kaldırılmalı
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Kesinlikle kaldırılmalı ve mümkünse millet vekili sayısıda düşürülmeli hangi ülkede 650 millet vekili var her ilden 3 tane millet vekili çıksın
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Sn. #Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Sn.#cumhurbaşkanyardımcımız T.C. Cumhurbaşkanlığı Cevdet Yılmaz Sn. #bakanımız Mehmet Şimşek #Tasarruf yapmak istiyorsanız öncelikle #bakanlar ve #cumhurbaşkanı da dahil herkesi FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ gibi aylık 8-9 günlük sigorta,cep harçlığı maaş ve hiç bi özlük hakkı olmadan çalıştırmak gerek Belki bi nebze bizleri anlarsınız. #Atama şartlarını taşıyarak yılda 2 kez KPSS +dhbt + mülakat ve belirli belgelerle görev yapan aylık 8-9 günlük sigorta ve cep harçlığı verilerek hiç bi özlük hakkı olmadan hizmet etmiş FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİ umarız ki anlarsınız 📍Derdimizi 11 yıldır anlattık ama vicdanlar duymadı 📍Cumhur ittifakı olarak kadro sözü verildi lakin tutulmadı 📍herkesime kadrosu ve hakları Çifter Çifter verildi lakin bizler sürekli kapsam dışı bırakıldık 📍❗️11 yıldır herkese hakkı kadrosu verilirken FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİ neden sürekli kapsam dışı bırakıldık ??? #FahriKuranKursuÖğreticilerineKadroŞart #KADRO ve ÖZLÜK HAKLARIMIZ VERİLSİN #diyanet https://www.instagram.com/p/C69SbnBCs8T/?igsh=NjZiM2M3MzIxNA==