Millet ittifakı adayı sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği iddia ediliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Millet ittifakı adayı sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği iddia ediliyor

Millet ittifakı adayı açıklandıktan sonra Kılıçdaroğlu'nun parti genel başkanlığından istifa edeceği belirtiliyor.

Seçim 5 Mart 2023 20:42 0
Millet ittifakı adayı sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği iddia ediliyor

Millet ittifakı adayı sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa edeceği bildirildi.

5'li masada son dakika açıklaması geldi. Gazeteci İsmail Saymaz yaptığı son dakika açıklamasında Millet İttifakının yarın yapacağı toplantıya ve adaya yer verdi. Saymaz açıklamasında yarın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplantı yapılacağını söyledi. Yapılacak toplantıdan sonra merkez önünde yapılacak basın açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulacağına yer verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Saymaz, "Millet İttifakı yarın 14’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde buluşacak. Liderlerin toplantısından sonra SP önünde Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ilan edilecek. Ardından Kılıçdaroğlu, CHP’ye geçecek. Adaylık lansmanı 10 Mart’ta seçim takviminin ilanından sonra yapılacak" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ ARTIK YOK

Yarın yapılacak toplantıdan sonra ortak mutabakat metninde İYİ Parti'nin olmayacağını, Cumhurbaşkanlığının kazanılması sonrası İYİ Parti'nin yönetimde olmayacağını söyleyen Saymaz, "Millet İttifakı, yarın geçiş sürecinin yol haritasını açıklayacak. Yarınki toplantıya İyi Parti katılmayacağı gibi, yol haritasında İyi Parti’ye atıf da olmayacak. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığının kazanılması halinde kurulacak Millet İttifakı yönetimde İyi Parti yer almayacak" dedi.

İSTİFA EDECEK

Bir sosyal medya kullanıcısının "Abi, Kemal beyin “Cumhurbaşkanı adayının parti genel başkanı olmasını doğru bulmuyorum” açıklaması vardı, acaba istifa etmeyi düşünüyor mu adaylığını açıkladıktan sonra?" sorusuna yanıt veren Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun adaylık sonrası genel başkanlıktan istifa edeceğini söyleyerek, "Seçildikten sonra istifa edecek diye biliyorum. Ancak kimi CHP’liler anayasa değişikliğine kadar lider olarak kalmasını istiyor" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç