Microsoft Tarihi Duyurdu: İnternet Explorer Kapanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Microsoft Tarihi Duyurdu: İnternet Explorer Kapanıyor

Bir devrin sonu geliyor. Gelen son dakika açıklamasında Microsoft , İnternet Explorer'ın kullanımdan kalkacağını söyledi.

Bilim ve Teknoloji 2 Mayıs 2022 20:57 0
Microsoft Tarihi Duyurdu: İnternet Explorer Kapanıyor

Son dakika : Microsoft tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Internet Explorer'in 15 Haziran tarihinden sonra kullanılmayacağını söyledi.

 

Büyük bir devrin sonu geldi. Herkesin internet kullanmaya başladığı dönemde piyasada olan en iyi tarayıcı olan, Google Chrome ve Yandex gibi diğer tarayıcıların çıkmasından sonra popülerliğini yitiren ve her gçeen gün daha az kişi tarafından kullanılan İnternet Explorer , yayından kaldırılıyor. 

 

ARTIK KULLANMAYIN

Konu ile ilgili Microsoft tarafından yapılan son dakika açıklamasında kullanıcıların artık İnternet Explorer kullanmaması gerektiğine yer verildi. Bu uyarılar sonrası bir açıklama yapıldı ve Internet Explorer'in 15 Haziran tarihinden sonra kullanımdan tamamen kaldırılacağına yer verildi.

 

SADECE BİNDE 5 KULLANICI VAR

Microsoft tarafından açıklanan verilere baktığımızda İnternet Explorer'ın , kullanıcıların binde 5 'i tarafından ancak tercih edildiğine yer verildi. Tüm tarayıcılar arasında en yavaşı olan , özellikle son dönemlerde çıkan yeni tarayıcılara göre oldukça yavaş kaldığı için tercih edilmeyen İE'nin fişi artık çekiliyor. Çoğumuzun bilgisayarla ilk tanıştığında kullandığı , ilk göz ağrımız olan İE'nin kapanması birçok kullanıcıyı hüzünlendirdi. 

İNTERNET EXPLORER'A TIKLAYINCA EDGE AÇILACAK

Yapılacak yeni güncelleme ile birlikte artık kullanıcılar , Internet Explorer uygulamasına tıklayınca İE açılmayacak ve kullanıcılar otomatik olarak Microsoft Edge adlı yeni uygulamaya yönlendirilecek. Microsoft tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların önümüzdeki aydan sonra İnternet Explorer'ın kullanmaması gerektiğini bildirdi. 

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan internet kullanıcıları, 'Gidiyor iki gözümün çiçeği' 'Rahmetliyi Google Chrome indirmek için kullanırdım' ifadeleri ile duygularını dile getirdi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç