MHRS randevu alımında yeni dönem: Onaylanmayanlar iptal edilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MHRS randevu alımında yeni dönem: Onaylanmayanlar iptal edilecek

MHRS randevularında yeni dönem başladı. Artık onaylanmayan randevular otomatik şekilde iptal edilecek. Bakan Koca detayları açıkladı.

Sağlık 18 Nisan 2024 22
MHRS randevu alımında yeni dönem: Onaylanmayanlar iptal edilecek

MHRS randevularında yeni dönem başladı.

Son dakika haberi geldi. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada MHRS üzerinden alınan randevuların artık 1 gün önceden onaylanacağını söyledi. Onaylanmayan randevular iptal edilecek.

"Randevu sorununu kalıcı olarak çözmek için ilk tedbir: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek" başlığı ile az önce açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli ifadeler kullandı.

Randevu sorununun kalıcı çözümü için gereken çalışmaların yapıldığını söyleyen Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni tedbirleri kademeli şekilde hayata geçirerek, randevu sorununu kalıcı olarak çözmek için çalışmalarımızı başlattık. Uygulamaya koyacağımız ilk tedbir, hastadan, “Randevuma geleceğim” onayı almak olacak. Bu onayın randevudan önceki gün 23.59’a kadar verilmesi gerekecek. Onaylanmamış randevular iptal edilmiş sayılacağı için bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleriyle oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız. Bugünkü verilere göre %20 kapasite artışına karşılık geliyor. Randevu aldığı, onay verdiği halde gelmeyenler, aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alamayacak. Yakında uygulamaya konacak bir yöntemle ikinci randevusunu aldığı halde bu randevuya da gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlarda randevuya kapalı hale getireceğiz. Randevu sorununu kalıcı olarak çözmek amacıyla getirdiğimiz uygulamaları süreç ilerledikçe başka tedbirler izleyecek.

Yeni uygulamayı zorunlu kılan nedenleri hepimiz biliyoruz: Geçen yıl 23 Milyon randevuya gelinmedi. Bu yılın ilk 3 ayında bu sayı 6 Milyon. Daha önce, randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtlamıştık. Bu yararlı oldu ancak randevu alanların randevusunu son dakikada iptal edilebilmesi mümkündü ve kısıtlama getirilmiyordu. 25 milyon vatandaşımız, sayısı toplam 81 Milyonu bulan randevuyu son dakikalarda iptal etti. Bu boşlukların her birine yeni randevu veremediğimiz için 21 Milyon randevu kapasitesi atıl kaldı. Bu gibi sorunlar yeni uygulamaları zorunlu kılıyor. Kabine sonrası basın açıklamamızdan"

ONAY NASIL YAPILACAK?

MHRS'ye randevuma geleceğim butonu konulacak ve randevu öncesi bu butona basmayanların randevuları iptal edilecek. Sizce bu çözüm olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (22)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
hastane var doktor yok genel cerahi bölümüne 6aydir randevu yok hep kapalı
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Pek etki etmez, birinci dezavantaj randevu arefesinde randevusu olduğunu hatırlamayıp onaylamaz mağduriyet doğabilir, ikincisi randevuyu onaylayan kişi gitmeyeceği varsa randevu günü yine randevusuna gitmeyebilir onaylasa bile yani değişen pek birşey olmaz. Bununda çözüm olacağını sanmıyorum
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Herkes internet üzerinden randevu almıyor çok saçma bir uygulama
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Yaşlılar nasıl yapacaklar, ençok onlar için zor olacak
Ziyaretçi 13 Gün Önce
yaşlı insanlarımız randevu alsalar bile gelen mesajı okyamıyorlar randevu var diye gidecek iptal olan randevu sonrası ne yapacak zaten zor geliyorlar maddi sıkıntıdan dolayı lütfen daha iyi çözümler bekliyoruz