MHRS Hastane Randevusunda Yeni Dönem: İşte Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MHRS Hastane Randevusunda Yeni Dönem: İşte Değişiklik

Son dakika haberi: Hastane randevusunda yeni dönem başladı. İşte MHRS randevularında yeni dönem.

Sağlık 10 Ekim 2022 15:57 0
MHRS Hastane Randevusunda Yeni Dönem: İşte Değişiklik

Hastane randevu sisteminde yeni dönem.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün bir açıklama yapmış ve hekimlerin mesai sonrası hasta kabulüne onay çıktığını söylemişti. Bakan Koca sosyal medya hesabı üzeirnden beyaz reform ile yapılan değişikliğe değindi ve "Kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yeni uygulama ile birlikte hekimler, artık hastaları ile yeterli şekilde ilgilenebilecek. Bununla birlikte hekimler , daha rahat muayene yapabilecek ve kararlarını daha sağlıklı koşullarda verebilecek.

RANDEVULARDA YENİ DÖNEM

Yeni bir uygulama da MHRS'ye geldi. Merkezi Hekim Randevu Sistemine ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasının zorunlu kılındığını açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir" ifadelerini kullandı.

RANDEVULARI İPTAL EDİN

MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30'unun randevusuna gelmediğini belirterek gelinmeyecek randevunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi. 

Doktorların da randevuya gelmeden hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerin yedek randevu açmasına da izin verildi. Bakan Koca açıklamasında, "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli" ifadelerini kullandı.

SORUNLAR GEÇİCİ

Bakan Koca sözlerinin devamında, "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli. Sonuçları, kendini gösteren Beyaz Reformu hedef alan, eksik arayan tutumun faydası yok. Mevcut sorunlar geçicidir. Reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle bunlar da çözülecektir." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç