MHP'li Belediye, Aleyna Tilki'nin Konseri İptal Etti: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MHP'li Belediye, Aleyna Tilki'nin Konseri İptal Etti: İşte Nedeni

MHP'li Osmancık Belediyesi yaptığı son dakika açıklamasında Aleyna Tilki'nin konserinin iptal edildiğini duyurdu.

Kültür Sanat 19 Eylül 2022 08:16 0
MHP'li Belediye, Aleyna Tilki'nin Konseri İptal Etti: İşte Nedeni

Osmancık Belediyesi Aleyna Tilki'nin konserini iptal etti.

MHP'li Osmancık Belediyesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve önceki gün düzenlenen LGBTİ karşıtı yürüyüşe tepki gösteren Aleyna Tilki'nin konserinin iptal edildiğine yer verildi. 

2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali bu sene 25 Eylül'e kadar devam edecek. 16 Eylül'de başlayan programda Aleyna Tilki'nin sahne alması bekleniyordu. Ancak bu iptal edildi. Yapılan açıklamada, “Belediyemizce Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16 – 25 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir.

Festival kapsamında “Halk Konseri” ve “Gençlik Konseri” olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı “Aleyna Tilki” davet edilmiştir." denildi.

NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Söz konusu açıklamanın devamında, "İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki'nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Aleyna Tilki geçen gün yaptığı açıklamada, “LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç…” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç