MHP Milletvekili Baki Ersoy İstifa Etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MHP Milletvekili Baki Ersoy İstifa Etti

MHP Milletvekili Baki Ersoy, MHP'den istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. İstifa açıklaması Twitter'dan geldi.

Siyaset 16 Nisan 2022 15:53 0
MHP Milletvekili Baki Ersoy İstifa Etti

Son dakika haberi: MHP'den bir milletvekili istifası haberi daha geldi. Geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında zamları eleştiren ve zamların konuşulması gerektiğini söyleyen Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, disipline sevk edilmişti. Edinilen son dakika bilgilerine göre Ersoy istifa ettti.


Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya platformu Twitter'da bulunan hesabından açıklama yapan Ersoy, disipline sevk edilme süreci ile ilgili basında yer alan tartışmaların partiye zarar verme ihtimali üzerine istifa kararı aldığını kamuoyuna duyurdu.


Ersoy Twitter'da yaptığı paylaşımında şu ifadelerini kullandı: "Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey'e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum."


Bir televizyon programına katılan Baki Ersoy, son günlerdeki yüksek enflasyon ve zamlarla ilgili, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.'' ifadelerini kullanmış ve bu sözleri üzerine disipline sevk edilmişti.


MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Ersoy hakkında başlatılan disiplin soruşturması hakkında "Halen Kayseri Kocasinan ilçesi teşkilatına kayıtlı partimiz üyesi ve Kayseri Milletvekili olan Ersoy, tüzüğümüzün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ve 81. maddesi uyarınca tedbirli olarak parti üyeliğinden 'kesin çıkarma cezası' ile tecziyesi için Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş olup, parti üyesi hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç