Mevlüt Çavuşoğlu: 'Geçen Amerikadaydık, Benzine Bir Günde 18 Cent Geldi'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mevlüt Çavuşoğlu: 'Geçen Amerikadaydık, Benzine Bir Günde 18 Cent Geldi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve Amerika'da benzine gelen yüksek zamma değindi.

Siyaset 3 Haz 2022 01:02 0
Mevlüt Çavuşoğlu: 'Geçen Amerikadaydık, Benzine Bir Günde 18 Cent Geldi'

Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'de benzine bir günde 18 cent zam geldi.

Eskişehir'de bir ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, tüm dünyada enflasyonun arttığını söyledi. Ameirka'da benzine bir günde gelen zamma dikkatleri çeken Çavuşoğlu, bölgedeki vatandaşların zamları espriye dönüştürdüğünü söyledi. 

"Bugün dünyada büyük bir enflasyon var. 50 yılda görülmemiş enflasyon" diyen Çavuşoğlu, "Geçen ABD’deydik. Gittiğim gün akaryakıta pompada 18 cent bir günde zam geldi."

AMERİKA'DA ZAM NASIL ANLATILIYOR BİLİYOR MUSUNUZ?

"Amerikalılar Amerika'daki zam nasıl anlatıyor biliyor musunuz? Bir müzayede açık arttırmada fiyatlar sürekli arttıran var mı? İşte beş, on, on beş, on beş, yirmi falan. Artık böyle espriye dökmüşler artış fiyatını. Yani biz ondan mutlu olduğumuz için değil ama tüm dünyada hiç görülmemiş, 50 yıldır görülmemiş, 40 yıldır görülmemiş bir fiyat artışları var" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İşte bu krizin başlangıçta, krizde, savaşta önceliğimiz insani boyutuydu, şimdi ekonomik boyutu. Bununla herkesin yüz yüze gelmesi lazım. Şimdi bunları bahane ederek kendi içimizde de ekonomik sorunlarımızı çözmek için bahane edelim, ‘bunlar var ne yapalım’ deme lüksümüz de yok. Öyle de yapmıyoruz zaten. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her gün bu fiyat artışlarını nasıl durdurabiliriz? Vatandaşlarımızı bu fiyat artışı karşısında nasıl ezdirmeyiz? Çiftçimizden değişik sektörlere kadar üretimi artırmak için neler yapabiliriz? Bunları konuşuyoruz ve bunun faydalarını da görüyoruz"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç