Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi Oldu: Kimdir , Eğitim ve Siyasi Hayatı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi Oldu: Kimdir , Eğitim ve Siyasi Hayatı?

Son dakika haberi: Türkiye Barolar Birliğinin eski Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçisi oldu. Peki Feyzioğlu kimdir?

Haberler 6 Ekim 2022 14:55 0
Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi Oldu: Kimdir , Eğitim ve Siyasi Hayatı?

Metin Feyzioğlu kimdir?

Az önce bir karar yayınlandı ve eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı. Atama kararı sosyal medya üzerinde gündem olurken en çok merak edilen konu Metin Feyzioğlu'nun hayatı oldu.

İşte MEtin Feyzioğlu'nun biyografisi:

7 Temmuz 1969 senesinde dünyaya gelen Feyzioğlu, İstanbul Kadıköy doğumludur. Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği'nin 8. Başkanı olan Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevini 2013-2021 yılları arasında sürdürdü. Metin Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu'nun torunudur.

ANNESİ DOĞUMDA VEFAT ETTİ

Annesi doğumdan iki saat sonra vefat edince dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinildi ve Ankara'da onlar tarafından yetiştirildi.

1965 senesinde TED Ankara Koleji'ni bitiren Feyzioğlu, daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1990 senesinde birtirdi. 1991 yılında Ankara barosuna kayıt olan Feyzioğlu, 1992 yılında kamu hukuku alanında yükske lisans yaptı. 1995 senesinde doktor unvanını alan Feyzioğlu, 1996 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent oldu.  Columbia Üniversitesi'nde hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu ve bu görevi bir yıl sürdürdü.

Türkiye Barolar Birliği 32. Olağan genel kurulunda 447 delegenin 209'unun oyunu alarak 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı seçildi

18 Temmuz 2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi olmuştur. Feyzioğlu evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç