Meteoroloji'den son dakika: İşte hava durumu ve kar beklenen iller 22 - 23 Ocak,
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji'den son dakika: İşte hava durumu ve kar beklenen iller 22 - 23 Ocak,

Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasında birçok ilde kar yağışı beklendiği bildirildi. İşte hava durumu.

Yaşam 21 Ocak 2024 0
Meteoroloji'den son dakika: İşte hava durumu ve kar beklenen iller 22 - 23 Ocak,

MGM'den son dakika açıklaması: Birçok şehre kar yağışı geliyor.

Kar yağışı ülke genelinde birçok şehirde başladı. Kar yağışının başlaması ile birlikte dağlar ve şehirler beyaza bürünürken yarından itibaren birçok ilde daha kar yağışının başlayacağı görülüyor. Peki hava durumu nasıl? Kar ne zaman yağacak?

Doğu Anadolu

Beklenen Hadise
Kar Yağışı

Beklendiği Yer
Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
22.01.2024 00.00-23.01.2024 23.59

Doğu Karadeniz

Beklenen Hadise
Kar Yağışı

Beklendiği Yer
Son değerlendirmelere göre; halen Doğu Karadeniz'de yağmur 1600 m üzeri yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların, zamanla havanın soğumasıyla akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 m üzeri yüksek kesimlerde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
21.01.2024 12.00-22.01.2024 15.00

İç Anadolu’nun Güneyi

Beklenen Hadise
Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyinde beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve batısı ile Aksaray’ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
21.01.2024 06.00-22.01.2024 03.00

 

KAR BEKLENEN İLLER

22 Ocak 2024 tarihli hava durumuna baktığımızda Trakya'da, Karadeniz'in doğu ile batı kesimlerinde, İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve yer yer karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

23 OCAK 2024 HAVA DURUMU NASIL?

23 Ocak 2024 hava durumuna baktığımızda kar yağışlarnın sadece Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olacağı görülüyor. Karadeniz ile Marmara'da güneşli hava etkisini gösterecek. Güney Doğu Anadolu ile Akdeniz'in doğu kesimlerinde yağmur bekleniyor.

Çarşamba günü yağışlar kısa süreliğine ülkeyi terk edecek ve ülke genelinde bulutlu ve parçalı bulutlu havanın etkili olacağı açıklandı.

25 OCAK 2024 HAVA DURUMU

25 Ocak hava durumuna baktığımızda Marmara'da kar ve yağmur beklenirken İç Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı beklentisi var. Akdeniz ile Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yağışlı hava var.

26 OCAK HAVA DURUMU

26 Ocak hava durumuna baktığımızda ülke genelinde yağışlı havanın etkili olacağı görülüyor. Marmara'da ve Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Akdeniz'de yağmur beklenirken diğer bölgelerde kar yağışının etkili olacağı açıklandı.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç