Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı! Yarından İtibaren Kuvvetli Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı! Yarından İtibaren Kuvvetli Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haberler 10 Eylül 2022 22:19 0
Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı! Yarından İtibaren Kuvvetli Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yeni haftada ülke genelinde yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre, 11 Eylül Pazar gününden itibaren yurdun birçok bölgesinde 'sağanak yağış' ve ' gök gürültülü sağanak yağış'ların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları, sel ve su baskınları ile aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek diğer olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji'den alınan güncel verilere hata başında yurdun özellikle, Trakya, Marmara, Batı, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu ve Kıyı Ege illerinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteorolojinin güncel hava tahmin raporundan edinilen bilgilere göre, haftanın ilk gününden sonra (12 Eylül Pazartesi günü) sağanak yağış ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etki alanını artırması bekleniyor. Hafta ortasından sonra ise yağışların özellikle Doğu kesiminde etkili olması bekleniyor. Doğu Karadeniz illeri başta olmak üzere 13 Eylül Salı günü; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde de sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. 

Yurt genelinde 5 gün boyunca etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle, meteoroloji, vatandaşları tedbir alması konusunda uyarıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç