Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Şiddetli Sağanak ve Kar Yağışı Bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Şiddetli Sağanak ve Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yarın yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Haberler 24 Kasım 2022 17:39 0
Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Şiddetli Sağanak ve Kar Yağışı Bekleniyor

Havaların soğuması ile birlikte meteoroloji'den kritik uyarılar gelmeye başladı. Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamasında yurt genelinde şiddetli sağanak ve kar yağışının beklendiği açıklandı. İşte meteoroloji tarafından uyarı yapılan iller...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yarın yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılar:

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yarın öğle saatlerinin ardından  Kayseri, Niğde, Yozgat ve Sivas, akşam saatlerinden sonra Tokat, Amasya ve Samsun çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), gece saatlerinden itibaren Ordu çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Yağışların 1500 metre üzerinde yani yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar beklenyor. 

BATI KARADENİZ İÇİN METREKAREYE 75 KİLOGRAM YAĞIŞ UYARISI VERİLDİ

Yarın ilk saatlerden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’nun kuzeyi ile Bolu’nun kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1200 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgede sel, su baskını, heyelana karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunuldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç